Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2021 17:10
Čas čtení 1:06
Vojtěch Vanda

Vyhláška o povinném očkování vyjde příští týden. Týkat se bude seniorů i některých profesí, nová vláda ji může změnit

Vyhláška o povinném očkování vyjde příští týden. Týkat se bude seniorů i některých profesí, nová vláda ji může změnit
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Oznámil to na tiskové konferenci končící ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Vyhláška o povinném očkování osob by měla vyjít příští týden. Informaci sdělal na páteční tiskové konferenci končící ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Povinné očkování, jak již bylo avizováno dříve, by se mělo týkat osob starších 60 let, k nim však přibylo i profesní očkování. Mělo by se týkat policistů, ozbrojených složek, hasičů, zdravotníků a osob pracujících v sociální péči.

Doporučeno
Česká vakcinologická společnost je proti povinnému očkování osob starších 60 let. Je ale pro očkování profesí Česká vakcinologická společnost je proti povinnému očkování osob starších 60 let. Je ale pro očkování profesí 3. prosince 2021 16:16

Během páteční tiskové konference přidal ministr Vojtěch k výčtu profesí i mediky, kteří by tak měli být také povinně očkováni. Povinné očkování vybraných skupin by poté mělo začít v březnu. Nyní je však těžké určit, jestli k němu opravdu dojde. Nynější končící vláda se k němu staví kladně, zatímco nastupující kabinet Petra Fialy (ODS) je proti povinnému očkování seniorů.

Domů
Sdílet
Diskuse