Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. prosince 2021 16:43
Čas čtení 0:57
Radim Šlechta

Vláda schválila vyslání 150 vojáku na polsko-běloruské hranice

Vláda schválila vyslání 150 vojáku na polsko-běloruské hranice
Zdroj: Irek Dorozanski/Polish Ministry of National Defence via Getty Images
NEWS POLSKO
Uložit Uložené

Celkem 150 českých vojáků bude pomáhat polským ozbrojeným složkám na hranicích Polska a Běloruska. Návrh budou muset schválit obě komory parlamentu.

Vláda schválila mandát na vyslání vojáků na polsko-běloruské hranice. Celkem 150 českých vojáků má na hranicích působit 180 dní. Češi mají pomáhat polským ozbrojeným silám. Návrh ještě musí odsouhlasit obě komory parlamentu, tedy Poslanecká sněmovna i Senát. Český ministr obrany v demisi Lubomír Metnar o tom informoval na Twitteru.

„Věřím, že obě komory parlamentu věc projednají už v příštím týdnu, aby česká jednotka mohla vyrazit co nejdříve. Chceme poskytnout ozbrojeným silám našeho severního souseda maximální možnou podporu,“ uvedl Metnar. Polská strana nabídku podpory ze strany České republiky přijala již 3. prosince. Tuto nabídku Polsku dal premiér v demisi Andrej Babiš a prezident Miloš Zeman již v listopadu.

Domů
Sdílet
Diskuse