Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. prosince 2021 15:10
Čas čtení 0:43
Tímea Krauszová TASR

V Německu schválili povinné očkování zdravotníků

V Německu schválili povinné očkování zdravotníků
Zdroj: TASR/Vladimír Šimíček
NEWS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Proočkovat se musí dát nejpozději do 15. března.

V Německu v pátek schválili povinné očkování proti koronaviru pro zdravotnický personál. Pro návrh hlasovalo 571 poslanců, 80 bylo proti a 38 se zdrželo. Informovala o tom agentura DPA.

Doporučeno
Vyšla vyhláška o povinném očkování. Co se v ní píše a pro koho bude povinné očkování platit? Vyšla vyhláška o povinném očkování. Co se v ní píše a pro koho bude povinné očkování platit? 10. prosince 2021 11:05

Mají na to tři měsíce

Zaměstnanci nemocnic, ošetřovatelských domovů či jiných zdravotních zařízení včetně ambulantních lékařů budou muset do 15. března předložit potvrzení o vakcinaci proti covidu nebo o překonání tohoto onemocnění. Výjimky budou platit jen pro ty, kteří se nemohou dát očkovat ze zdravotních důvodů. Spolkový sněm tak schválil první legislativní záměr nové vlády pod vedením kancléře Olafa Scholze, která nastoupila ve středu.

Kromě lékařů budou moci v budoucnu v Německu očkovací dávky proti koronaviru podávat také zubaři, veterináři a lékárníci, avšak pouze na dočasné období a s náležitým vyškolením. Jedná se o součást úsilí naočkovat třetí dávkou vakcíny do Vánoc 30 milionů lidí v zemi.

Do dnešního dne je podle německých úřadů v zemi již 57,7 milionu plně naočkovaných lidí, ve čtvrtek jich přibylo více než milion. To znamená, že 69,4 % celkové populace již má očkování proti koronaviru za sebou. Více než pětina z nich dostala už i třetí dávku.

Domů
Sdílet
Diskuse