Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
13. prosince 2021 13:18
Čas čtení 1:23
Vojtěch Vanda

Karel Havlíček: Cena elektřiny poroste v příštím roce o 30 až 50 procent, plyn o 50 až 70 procent

Karel Havlíček: Cena elektřiny poroste v příštím roce o 30 až 50 procent, plyn o 50 až 70 procent
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS KAREL HAVLÍČEK
Uložit Uložené

Ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy v demisi Karel Havlíček (za ANO)

Cena energií se může v Česku výrazně odrazit i v příštím roce. Jak avizoval na pondělní tiskové konferenci ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy v demisi Karel Havlíček (za ANO), poté, co jednal ze zástupci ČEZu, ceny elektřiny mohou vyrůst o 30 až 50 procent a ceny plynu o 50 až 70 procent. Vliv na to může mít podle něj a premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO) růst cen emisních povolenek.

Doporučeno
Jak si poradit s rostoucí cenou energií? Úřad práce může účinně pomoci způsobem, o kterém mnoho lidí neví Jak si poradit s rostoucí cenou energií? Úřad práce může účinně pomoci způsobem, o kterém mnoho lidí neví 26. října 2021 11:47

Proto se chce vláda v demisi snažit na středečním jednání Sněmovny o zjemnění dopadů zdražování například návrhem na snížení DPH energií pro rok 2022 na nulu a zároveň chce odpustit domácnostem i firmám platby za podporované zdroje energie (POZE), což by v dle něj konečném důsledku znamenalo pokles částky o 35 procent.

Domů
Sdílet
Diskuse