Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
21. prosince 2021 8:35
Čas čtení 0:48
Vojtěch Vanda

Zemřel kytarista Luboš Andršt. Bratranci Petra Jandy bylo 73 let

Zemřel kytarista Luboš Andršt. Bratranci Petra Jandy bylo 73 let
Zdroj: Wikimedia/Ben Skála, Benfoto/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Za bluesového, jazzového a artrockového kytaristu odehraje dnes koncert v Lucerně jeho kamarád Michal Prokop.

Český hudební svět přišel o dalšího velkého hudebníka. Ve věku 73 let zemřel bluesový kytarista Luboš Andršt. Na svém facebookovém profilu to ohlásil jeho kamarád Michal Prokop, jehož informaci potvrdil například i hudební producent David Gaydečka. Úterní koncert v Lucerně, který má Prokop s kapelou odehrát, bude věnovaný právě Andrštovi.

Doporučeno
Zemřel Tomáš Kolomazník. Herci z chebského divadla bylo 44 let Zemřel Tomáš Kolomazník. Herci z chebského divadla bylo 44 let 14. prosince 2021 12:26

Příčinu smrti Prokop neuvedl. Se svým kamarádem se krátce rozloučil na Facebooku, dost pravděpodobně se o něm rozmluví na vyprodaném úterním koncertu v Lucerně, kde bude hostovat i Andrštův bratranec, frontman skupiny Olympic Petr Janda. Andršt byl totiž členem Prokopovy kapely Framus Five.

„V noci na dnešek zemřel můj nejstarší spoluhráč, úžasný muzikant a spolužák v rockové škole, jak vždycky říkával, Luboš Andršt. Budeme na něj zítra vzpomínat v Lucerně. Spolu s námi i jeho bratranec Petr Janda. RIP kamaráde!“ napsal v pondělí Prokop.

Krátce se na Facebooku s Andrštem rozloučil i hudební producent David Gaydečka. „Luboš Andršt. Dnes to bude bluesovej večer, zítra v Lucerně vzpomínkovej... achjo,“ povzdechl si.

Andršt se v bluesovém a jazzovém světě doslova dotkl hvězd. Dvakrát si dokonce zahrál s legendárním bluesovým kytaristou B. B. Kingem. Kromě Framus Five účinkoval také ve skupinách Energit, Blues Band a Jazz Q. Na začátku 90. let také vedl doprovodnou skupinu Marty Kubišové.

Domů
Sdílet
Diskuse