Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
26. prosince 2021 v 18:30
Čas čtení 0:39
Ondřej Jarůšek

Žena donesla na policejní služebnu tělo mrtvého novorozence. Obvinili ji z vraždy

Žena donesla na policejní služebnu tělo mrtvého novorozence. Obvinili ji z vraždy
Zdroj: Policie ČR (ilustrační foto)
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

Ženě hrozí 15 až 20 let za mřížemi.

Středočeští kriminalisté obvinili z vraždy ženu, která v sobotu 25. prosince donesla na Obvodní oddělení v Neratovicích tělíčko mrtvého novorozence. Můžeš skončit až na 20 let za mřížemi. Krajská policie o případu informovala v neděli v tiskové zprávě.

Doporučeno
14letý Slovák vezl autem tři kamarády, auto skončilo v příkopu a spolujezdci v nemocnici 14letý Slovák vezl autem tři kamarády, auto skončilo v příkopu a spolujezdci v nemocnici 23. prosince 2021 v 16:01

Podle mluvčí krajské policie Barbora Schneeweissové bylo po ženě jen několik hodin předtím vyhlášeno pátrání. Policie totiž měla informace, podle kterých měla žena porodit, ale s novorozencem ji nikdo nespatřil. Nikdo z jejího okolí dokonce ani nevěděl, že je těhotná. V sobotu brzo ráno pak přišla na služebnu s mrtvým tělíčkem.

„S ohledem na všechny zjištěné skutečnosti zahájili středočeští krajští kriminalisté dnešního dne trestní stíhání 35leté ženy, kterou obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy, za což jí v případe prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný trest,“ informovala Schneeweissová.

Jakým způsobem novorozenec zemřel, zatím není jasné. Bližší informace by měla přinést soudní pitva. „Kriminalisté zároveň podají podnět státnímu zástupci na vzetí obviněné ženy do vazby,“ dodala policejní mluvčí.

Domů
Sdílet
Diskuse