Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. prosince 2021 16:01
Čas čtení 0:50
Ivan Koribanič

14letý Slovák vezl autem tři kamarády, auto skončilo v příkopu a spolujezdci v nemocnici

14letý Slovák vezl autem tři kamarády, auto skončilo v příkopu a spolujezdci v nemocnici
Zdroj: KR PZ Trnava
NEWS SLOVENSKO
Uložit Uložené

Jeden ze spolujezdců skončil s těžkými zraněními tváře.

14letý Slovák vezl v úterý po 19:00 v autě značky Honda Civic své tři kamarády – dvě 15leté dívky a jednoho 24letého muže. Mladý šofér řídil auto mezi obcemi Čáry a Kúty. Tam mu údajně vběhla do cesty lesní zvěř, mladík proto strhl volant, píše TV Markíza.

Auto se následně převrátilo na střechu. Klouzalo po celé vozovce, až nakonec zastavilo v příkopu. Všichni spolucestující skončili po nehodě v nemocnici. Dva z nich se zranili lehce, třetí utrpěl těžká zranění obličeje. Samotný šofér skončil bez zranění. Policie mu alkohol v krvi nezjistila.

Doporučeno
VIDEO: Policisté zachránili život muži na mostě v Praze. „Půjdeme na pivko, všechno se dá vyřešit,“ uklidňovali jej VIDEO: Policisté zachránili život muži na mostě v Praze. „Půjdeme na pivko, všechno se dá vyřešit,“ uklidňovali jej 23. prosince 2021 19:23

Senická vyšetřovatelka má nyní na stole trestní stíhání, které je vedeno proti nezletilému řidiči. Obviněný je z ublížení na zdraví z nedbalosti s následkem těžké újmy na zdraví. Policie momentálně zjišťuje, jak je možné, že se kluk dostal k řízení auta.


Policie v této souvislosti dodává, aby rodiče své děti svědomitě poučili. „Sednout si za volant nebo dát klíče od auta osobě, která nemá řidičský průkaz, je obrovský hazard. Je důležité si uvědomit, že 14leté dítě je již za své jednání trestně zodpovědné. V případě takové události je situací postiženo několik rodin. Psychický tlak na dítě a blízké se tím enormně zvyšuje. To je důvodem, proč má prevence v tomto směru obrovský význam,“ řekla trnavská krajská policejní mluvčí Mária Linkešová.

Domů
Sdílet
Diskuse