Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2022 7:00
Čas čtení 11:57
Vojtěch Vanda

10 zahraničních raperů, kteří budou v roce 2022 nejvíc hot

10 zahraničních raperů, kteří budou v roce 2022 nejvíc hot
Zdroj: John Lamparski/Getty Images / Jason Mendez/Getty Images
HUDBA RAP
Uložit Uložené

Kdo bude tím největším objevem nadcházející roku? Tady jsou naše tipy.

S rapem jsme ještě neskončili. A to jednoduše proto, jelikož máme nový rok, a s každým novým rokem úročíme naši zahraniční hiphopovou „analýzu“ článkem, ve kterém ti prezentujeme 10 zahraničních interpretů, kteří s největší pravděpodobností udělají díru do světa v těch nejznámějších světových hitparádách. 

Stejně jako předminulý rok, i loni se nám podařilo trefit několik jmen, která stoprocentně díru do světa udělala. Jmenujme například australského The Kid LAROIe, svěřence Lil Bibbyho labelu Grade A Productions, jenž převzal prapor společnosti po smrti Juice WRLDa a jehož videoklipy v základu atakují deset milionů přehrání. Za zmínku stojí také stoupající hvězda bratrance Kendricka Lamara Baby Keema nebo raperky Ashnikko.

Každý správný fanoušek rapu ví, že všechno je pomíjivé, a i v roce 2021 jsme zjistili, že nic netrvá věčně. Rapová sláva možná zaručí věčné bytí na zemi, ale lidská bytost tu věčně být nemůže, o čemž jsme se přesvědčili. Loni jsme se museli rozloučit například s legendou DMX, která prohrála svůj boj s drogami, opustil nás také král komiků Biz Markie, dále Young Dolph a ke konci roku teké Drakeo The Ruler. 

V neustálém koloběhu nahrazují tyto stálice nová jména, která se hlásí o slovo. Dost možná by mezi nimi byl letos i interpret, kterého v roce 2021 také dohnal střet s realitou v životě plném násilí a gangů – Lil Loaded. Tudíž bez něj, ale i tak v silné sestavě, jsme vytvořili seznam toho nejzajímavějšího, což najdeš níže.

Doporučeno
10 zahraničních raperů, kteří budou v roce 2021 nejvíc hot 10 zahraničních raperů, kteří budou v roce 2021 nejvíc hot 31. ledna 2021 10:04

Pooh Shiesty

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Shiesty (@poohshiesty)

O první budoucí velké hvězdě sis už u nás mohl přečíst. A určitě jsi o ní slyšel. Memphiský rodák, jehož ledově namražená flow ofoukla i jejího zakladatele. Člen znovu zformované 1017 Records Pooh Shiesty je esem Gucci Maneova nového kolektivu, kolem nějž staví éru nového zvuku východoatlantská legenda. Desítky milionů zhlédnutí přilétaly jako nic a my věříme, že jednou přijde čas, kdy se změní ve stovky milionů.

Pomineme-li skutečnost, že se do labelu dostal díky prostému Tweetu Guwopa, v němž nabízel peníze těm nejlepším talentů bez smlouvy, cesta k němu nebyla zrovna jednoduchá. Talent z města, odkud pocházel například zesnulý Young Dolph, přišel se svým veřejným debutem ve spolupráci s Big30.

Dnes dvaadvacetiletý interpret se poté přes řadu potíží, které se pojily i s jeho jménem (Shiesty – přízvisko pro bezohledného chamtivce), nějaké to nápravné zařízení, přestřelky a hrozící vězení dostal na vlnu, na níž si uvědomil, že cesta k tomu mít peníze a neskončit za mřížemi, se skrývá v hudbě.

Doporučeno
Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD Ďáblice v rouše beránčím Doja Cat se vrací s rapovým přídavkem. Scarlet 2 CLAUDE navazuje na démonické a krví nasáklé CD 19. dubna 2024 15:00

Od prvního „vydavatelství“ Choppa Gang Ent. přes spolupráci s Lil Durkem (Back in Blood) a mixtape Shiesty Season se mu otevřel svět plný diamantů, hudby a luxusu. Se svým specifickým mumláním spojeným s memphiskou flow měl zaděláno na rychlou a zářnou kariéru, kterou si ale sám zpomalil účastí v přestřelce v jednom z miamských stripklubů. Policii se v červnu k postřelení tamní ochranky přiznal, načež skončil ve vězení, kde je dodnes.

Následně mu přitížil incident z dřívější přestřelky na jistém parkovišti, které měl předcházet prodej tenisek od resellerů. Případ se nyní znovu prošetřuje. Za nelegální držení zbraně, možnou loupež a střelbu ze zbraně na místě trestného činu může Lontrell Denell Williams Jr., jak zní jeho občanské jméno, v případě viny obdržet 20 let za mřížemi za každé z obvinění.

Ale kdo ví, jak to nakonec dopadne. Nejedná se o situaci, v níž by jeho šéf Guwop nebyl – a ten je také přeci (po jisté době ve vězení) na svobodě. A i kdyby za mřížemi nějakou dobu strávil, z příkladu Bobbyho Shmurdy víme, že hvězdný statut ztratit nemusí.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 108490 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse