Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. ledna 2022 13:05
Čas čtení 0:48
Ilona Hobzová

Papež František odsoudil páry, které mají místo dětí domácí mazlíčky. Je to podle něj sobecké

Papež František odsoudil páry, které mají místo dětí domácí mazlíčky. Je to podle něj sobecké
Zdroj: TASR/APGregorio Borgia
NEWS PAPEŽ FRANTIŠEK
Uložit Uložené

Hlava církve promluvila ve středu o významu svatého Josefa.

Papež František označil rozhodnutí párů pořídit si místo dětí domácí mazlíčky za sobecké. Argumentoval tím, že jejich rozhodnutí vzdát se rodičovství vede ke ztrátě lidskosti a škodí civilizaci. O jeho vyjádření informoval web CNN.

Papež nejprve mluvil o tom, že rozhodnutí Josefa vychovat Ježíše, který vznikl z neposkvrněného početí Panny Marie, považuje za nejvyšší projev lásky. Do opozice pak postavil ty, kteří děti mít nechtějí. „Mnoho párů nemá děti, protože nechtějí. Nebo mají jen jedno, a to jim stačí. Namísto potomků mají dva psy, kočky. Ano, psi a kočky nahrazují děti. Chápu, že to může znít legračně, ale to je realita. Tohle popírání mateřské a otcovské role nás umenšuje a bere nám lidskost,“ cituje papeže CNN.

Párům, které děti mít nemohou, doporučil adopci„Tolik dětí na světě čeká, na někoho, kdo se o ně postará. Mít dítě je vždy riziko, ať už přirozeně, nebo adopcí. Ale riskantnější je nemít je. Riskantnější je popřít otcovství nebo mateřství, ať už skutečné nebo duchovní,“ uvedl.

Doporučeno
Čekali jsme na papeže Františka na letišti v Bratislavě. Přivítala ho i prezidentka, nabídli mu chléb a sůl Čekali jsme na papeže Františka na letišti v Bratislavě. Přivítala ho i prezidentka, nabídli mu chléb a sůl 12. září 2021 15:55

Podobně o párech, které upřednostňují zvířata před dětmi, mluvil papež už v roce 2014. Podle CNN to ovšem neznamená, že by ke zvířatům choval zášť. V průběhu let byl vyfotografován s několika zvířaty včetně psa, koaly, jehněte, ale i tygra

Domů
Sdílet
Diskuse