Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. ledna 2022 19:53
Čas čtení 0:54
Tereza Šnajdrová

VIDEO: „Mě už to taky s**e,“ prohlásil premiér Petr Fiala během hlasování o důvěře vládě

VIDEO: „Mě už to taky s**e,“ prohlásil premiér Petr Fiala během hlasování o důvěře vládě
Zdroj: Občanská demokratická strana/volně k užití
NEWS PETR FIALA
Uložit Uložené

Premiéra Petra Fialu zřejmě dlouhé jednání vyčerpalo.

Sněmovna se ve středu v 9 hodin ráno sešla, aby hlasovala o důvěře vládě Petra Fialy (ODS). U řečnického pultu se pak vystřídalo hned několik poslanců, kteří k jednání chtěli říct to své a hlasování se tak protáhlo na dlouhé hodiny. O tom, že sáhodlouhá schůze může být velmi vyčerpávající, se přesvědčil i premiér Petr Fiala (ODS), který si ulevil slovymě už to taky s**e.“

Doporučeno
„Jako malé děcko, kterému rozkopali hračky.“ Hlasování o důvěře vládě se neobešlo bez urážek „Jako malé děcko, kterému rozkopali hračky.“ Hlasování o důvěře vládě se neobešlo bez urážek 12. ledna 2022 15:48

Premiérova slova nebyla určená pro veřejnost a další poslance, ale pouze pro předsedu lidovců Mariana Jurečku. Přesto je zachytily sněmovní mikrofony a mnozí si teď Petra Fialu (ODS) dobírají.

Musíme to vydržet dneska,“ sdělil Jurečka premiérovi v průběhu hlasování o důvěře vládě, které se táhne již několik hodin. „Mě už to taky s**e,“ odpověděl mu Petr Fiala (ODS), kterého celodenní jednání plné konfliktů pravděpodobně vyčerpalo. 

Hlasování zdržují především poslanci ANO a SPD, kteří se uchýlili k mnoha výtkám, a dokonce i několika urážkám. Expremiér Andrej Babiš (ANO) například doporučil ministrovi zdravotnictví Vlastimilu Válkovi (TOP 09), aby si našel tlumočníka do češtiny a předseda SPD Tomio Okamura zase vyčetl šéfce TOP 09 Markétě Pekarové Adamové, že nepodepsala Chartu 77, i když v té době nebyla ani na světě. 

Domů
Sdílet
Diskuse