Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. ledna 2022 10:33
Čas čtení 1:10
Tereza Šnajdrová

Tomio Okamura navrhl odvolat Víta Rakušana z postu ministra vnitra

Tomio Okamura navrhl odvolat Víta Rakušana z postu ministra vnitra
Zdroj: ČTK/Šulová Kateřina / se souhlasem Víta Rakušana
NEWS STAN TOMIO OKAMURA VÍT RAKUŠAN
Uložit Uložené

Ve Sněmovně začala mimořádná schůze k financování STAN.

Poslanci se ve středu ráno sešli ve Sněmovně, aby hlasovali o důvěře vládě Petra Fialy (ODS), ale ani po 22 hodinách se k žádnému výsledku nedopracovali. Hlasování navíc muselo být přerušeno mimořádnou schůzí, na níž se řeší financování STAN, které mělo údajně přijmout podezřelý finanční dar. Kvůli tomu šéf SPD Tomio Okamura navrhl odvolat Víta Rakušana (STAN) z postu ministra vnitra.

Doporučeno
VIDEO: „Mě už to taky s**e,“ prohlásil premiér Petr Fiala během hlasování o důvěře vládě VIDEO: „Mě už to taky s**e,“ prohlásil premiér Petr Fiala během hlasování o důvěře vládě 12. ledna 2022 19:53

Mimořádná schůze se koná kvůli údajnému podezřelému financování STAN, kterému měly na transparentní účet posílat peníze firmy ovládané lidmi či společnostmi, jež řídí firmy z Kypru nebo v minulosti vlastnili kyperské firmy. Seznam Zprávy navíc upozornily na to, že spolumajitel firem, který STANu věnoval několik milionů korun, je trestně stíhaný v daňové kauze.

Domů
Sdílet
Diskuse