Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. ledna 2022 13:30
Čas čtení 0:49
Tereza Šnajdrová

ČHMÚ: Česko po mrazivých dnech čeká oteplení, pak ale přijde znovu mráz a sníh

ČHMÚ: Česko po mrazivých dnech čeká oteplení, pak ale přijde znovu mráz a sníh
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Koncem týdne bude až 7 °C. Teplé počasí ale dlouho nevydrží.

Počasí jako na houpačce. I tak by se dala popsat letošní zima, která si pro nás připravila jeden výkyv za druhým. Ačkoliv ještě ve středu na většině území Česka mrzlo, od čtvrtka by měla rtuť teploměrů opět stoupat a počasí koncem pracovního týdne by místy mohlo připomínat jaro, předpovídá Český hydrometeorologický ústav

Doporučeno
Sčítání lidu 2021: Počet obyvatel v Česku se zvýšil na 10,52 milionu, zvedl se i průměrný věk Sčítání lidu 2021: Počet obyvatel v Česku se zvýšil na 10,52 milionu, zvedl se i průměrný věk 13. ledna 2022 11:12

Ve čtvrtek bude zataženo až oblačno a zpočátku dne se na severu a severovýchodě budou ojediněle vyskytovat sněhové srážky. V průběhu dne však začne oblačnosti ubývat a nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od 1 do 5 °C. Místy se pak rtutě teploměrů vyšplhají i na jarních 7 °C.

Podobné počasí bude i v pátek. Těšit se můžeš na jasno či skoro jasno, ale v odpoledních hodinách začne přibývat mraků, mrholení a na sever a severovýchod v průběhu večera dorazí slabý déšť. Nejvyšší denní teploty budou 2 až 8 °C, na horách pak pouze 2 °C.

Jarní počasí se pak začne kazit během víkendu, kdy bychom se mohli dočkat dokonce i sněhových přeháněk. V sobotu a neděli se teploty budou ráno pohybovat od -4 do 3 °C a odpoledne se vyšplhají na 1 až 6 °C. Začátkem příštího týdne začne do Česka proudit chladnější vzduch a na většině území by mělo mrznout a chumelit.

Domů
Sdílet
Diskuse