Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. ledna 2022 12:58
Čas čtení 1:01
Tereza Šnajdrová

Výbuch v Ghaně srovnal se zemí stovky domů. Nejméně 17 lidí zemřelo

Výbuch v Ghaně srovnal se zemí stovky domů. Nejméně 17 lidí zemřelo
Zdroj: Unsplash/Jeff Kingma/volně k užití
NEWS GHANA
Uložit Uložené

Na západě Ghany došlo ve čtvrtek v noci k mohutnému výbuchu, který pravděpodobně zapříčinila srážka motocyklu s nákladním autem převážejícím výbušniny. Přibližně 500 domů bylo zničeno a nejméně 17 lidí zemřelo.

Na západě Ghany došlo ve čtvrtek večer k mohutnému výbuchu, který pravděpodobně zapříčinila srážka motocyklu s nákladním autem převážejícím výbušniny. Exploze byla tak masivní, že zasáhla přibližně 500 domů, které se proměnily v trosky a zabila nejméně 17 lidí. Dalších zhruba 59 osob je zraněných, informuje CNN.

Doporučeno
Biden si myslí, že Putin napadne Ukrajinu. „Bude toho velmi litovat,“ prohlásil americký prezident Biden si myslí, že Putin napadne Ukrajinu. „Bude toho velmi litovat,“ prohlásil americký prezident 20. ledna 2022 21:31

Exploze proměnila své okolí v jeden velký kráter, ve kterém zmizelo několik domů a nejméně 17 lidí přišlo o život. Podle Seji Saji Amedona, zástupce šéfa úřadu pro řešení katastrof, výbuch poničil zhruba 500 domů a zranil dalších 59 lidí. Tamní úřady počítají s tím, že počet obětí stále poroste, neboť 42 osob je v kritickém stavu. 

Domů
Sdílet
Diskuse