Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. ledna 2022 13:45
Čas čtení 1:38
Vojtěch Vanda

Chtějí zamezit diskusi o genderové identitě na školách. Zákonodárci na Floridě schválili kontroverzní návrh zákona

Chtějí zamezit diskusi o genderové identitě na školách. Zákonodárci na Floridě schválili kontroverzní návrh zákona
Zdroj: Reclaim Pride/Petr Zewlakk Vrabec
NEWS LGBTQ+ LIDÉ
Uložit Uložené

Návrh zákona o rodičovských právech ve vzdělávání, kterému se přezdívá „Don't Say Gay“, prošel sněmovním výborem pro vzdělávání a zaměstnanost minulý čtvrtek.

Stát Florida ve Spojených státech se chystá v normalizaci vztahů mezi širokou společností a LGBTQ+ komunitou udělat krok zpět. Minulý týden ve čtvrtek schválil tamní sněmovní výbor pro vzdělávání a zaměstnanost návrh zákona o rodičovských právech, jehož cílem je zamezit diskusi o sexuální orientaci a genderové identitě ve školách. Návrh zákona byl předložen Senátu.

Takzvaný „Don't Say Gay“ (Neříkej gay) návrh zákona vyvolal pozdvižení hlavně mezi zastánci LGBTQ+ komunity, podle nichž se tamní zákonodárci snaží o efektivní „vymazání“ historie, kultury a zástupce komunity v řadách studentstva. Informuje The Hill.

Doporučeno
Samsung stáhl reklamu, ve které drag queen objímá svoji muslimskou matku. Důvodem byly nenávistné komentáře Samsung stáhl reklamu, ve které drag queen objímá svoji muslimskou matku. Důvodem byly nenávistné komentáře 22. ledna 2022 13:53
Domů
Sdílet
Diskuse