Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. ledna 2022 8:24
Čas čtení 1:12
Radim Šlechta

Škola chce po rodičích podepsat prohlášení, že homosexualita je stejný hřích jako incest

Škola chce po rodičích podepsat prohlášení, že homosexualita je stejný hřích jako incest
Zdroj: Unsplash/Ian Taylor/volně k užití
NEWS LGBTQ+ LIDÉ
Uložit Uložené

Škola se staví odmítavě k LGBTQ+ komunitě. Po rodičích chce to samé. Prohlášení je údajně podmínkou pro zápis do školy.

Člověk má právo mít jen ten gender, který mu přisoudil Bůh. Toto tvrdí jedna z největších soukromých škol v australském Queenslandu. Rodinám žáků, kteří by se do školy chtěli hlásit, rozeslala dopis s prohlášením, že homosexualita je společně s incestem, zoofilií nebo pedofilií považována za urážku Boha. Toto prohlášení měli následně rodiče studentů podepsat. Informoval o tom The Guardian.

REFRESHER se dlouhodobě věnuje tématům spojeným s LGBTQ+ komunitou. Přečíst si na našem webu můžeš o zajímavých projektech, kampaních nebo také rozhovory s inspirativními lidmi.
Doporučeno
Spolužák na mě křičel, že by mě měli vzít do Osvětimi, říká 14letý transgender chlapec Michael Spolužák na mě křičel, že by mě měli vzít do Osvětimi, říká 14letý transgender chlapec Michael 25. dubna 2021 9:30

Vedle toho, že škola považuje homosexualitu za urážku Boha a hřích srovnatelný například s incestem, zaujímá instituce i odmítavé postoje vůči transgender osobám. Na školu prý tyto osoby chodit mohou, ale jednat s nimi škola bude jako s osobami toho pohlaví, se kterým se narodily.

Domů
Sdílet
Diskuse