Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2022 19:31
Čas čtení 1:18
Vojtěch Vanda

Masový vrah Anders Breivik zůstane ve vězení, norský soud jeho žádost o propuštění zamítl

Masový vrah Anders Breivik zůstane ve vězení, norský soud jeho žádost o propuštění zamítl
Zdroj: TASR/AP
NEWS ANDERS BREIVIK
Uložit Uložené

Žádost masového vraha Breivika, jenž v roce 2011 zabil 77 lidí, zůstane nevyslyšena. Soud jej z vězení podmínečně nepropustí.

Masový vrah a neonacista Anders Breivik nebude podmínečně propuštěn z vězení. Norský soud to potvrdil během úterního slyšení. Muž, jenž v červenci roku 2011 zabil 77 osob, se podle svých slov zřekl násilí, nacistickou ideologii však stále vyznává. Ze soudního řízení, v němž figurovali hned tři soudci, však vyplynulo, že se Breivikův psychologický profil nezměnil a že zůstává pro společnost hrozbou. Informovala o tom stanice BBC.

Doporučeno
Masový vrah Breivik na slyšení o podmínečném propuštění hajloval Masový vrah Breivik na slyšení o podmínečném propuštění hajloval 19. ledna 2022 18:20

O Breivikově žádosti o podmínečné propuštění jsme tě informovali dříve. Muž požádal o podmínečné propuštění po deseti letech, které si ze svého jednadvacetiletého trestu již odpykal ve vězení. V červenci roku 2011 v hlavním městě Norska Oslo totiž odpálil osm osob pomocí auta napěchovaného trhavinou, následně zastřelil dalších 69 lidí na letním kempu pro mládež. 

Domů
Sdílet
Diskuse