Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2022 12:07
Čas čtení 1:14
Radim Šlechta

Nová pravidla pro transgender plavkyně. Jejich fyzickou stránku bude hodnotit tříčlenná komise

Nová pravidla pro transgender plavkyně. Jejich fyzickou stránku bude hodnotit tříčlenná komise
Zdroj: Hunter Martin/Getty Images
NEWS TRANSGENDER OSOBY
Uložit Uložené

Swimming USA přichází s novou politikou pro transgender plavkyně.

Vedoucí orgán amerických plavců přichází s novými podmínkami v oblasti rovnoprávnosti a inkluze transgender osob. Tříčlenný tým medicinských expertů bude zkoumat, zda mají trans ženy oproti cis ženám na závodech výhodu. V následujících měsících se budou věnovat testování a zkoumání fyziologických proměn lidského těla při změně pohlaví v oblasti plavání. Swimming USA o tom informovala na svých stránkách.

Podle prohlášení, které USA Swimming vydalo, se organizace zabývala a nadále bude zabývat rovnými podmínkami pro cis a trans plavkyně. V nejvyšších úrovních soutěže jde organizaci o zavedení pravidel, která budou rovná pro všechny účastnice závodů.

Novou politiku staví organizace také na na statistických údajích, kde se nejlepší plavkyně USA v mužské krátké dráze umístila nejlépe na 536. místě. V dlouhé padesátimetrové dráze se umístila na 326. pozici. Také na základě toho budou trans ženy hodnoceny. 

Domů
Sdílet
Diskuse