Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2022 11:55
Čas čtení 1:15
Tereza Šnajdrová

Zeman ve Sněmovně: Nastal čas dluhy splácet. Škrtat výdaje zvládne cvičený foxteriér

Zeman ve Sněmovně: Nastal čas dluhy splácet. Škrtat výdaje zvládne cvičený foxteriér
Zdroj: TASR/AP/Petr David Josek
NEWS MILOŠ ZEMAN ZBYNĚK STANJURA
Uložit Uložené

Pátečního jednání ve Sněmovně se zúčastnil prezident Miloš Zeman, který se ostře obul do ministra financí Zbyňka Stanjury (ODS), vychválil bývalou ministryni Alenu Schillerovou (ANO) a vyzval vládu, aby zvýšila daně.

V pátek ráno se poslanci sešli na dalším jednání ve Sněmovně, na kterém chtějí projednat návrh státního rozpočtu a opětovně chtějí hlasovat o pandemickém zákonu. Do budovy na Malé Straně dorazil i prezident Miloš Zeman, který si k výkonu ministra financí Zbyňka Stanjury (ODS) neodpustil hned několik uštěpačných poznámek. „Kdyby této Sněmovně a této vládě nechyběla politická odvaha, máte tady okamžitě přebytkový rozpočet a splácíte dluhy,“ řekl Zeman.

Doporučeno
Vláda schválila rozpočet se schodkem 280 miliard. Které sektory se musí připravit na velké škrty? Známe odpovědi Vláda schválila rozpočet se schodkem 280 miliard. Které sektory se musí připravit na velké škrty? Známe odpovědi 10. února 2022 9:10

Miloš Zeman dorazil do Sněmovny jen krátce před desátou hodinou a hned v úvodu dal jasně najevo svůj názor na návrh státního rozpočtu. „Vážený ministře financí, který budete mojí dnešní obětí,“ řekl s tím, že nastal čas splácet dluhy

Domů
Sdílet
Diskuse