Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2022 13:55
Čas čtení 1:14
Tereza Šnajdrová

Potřebujeme od vás více zbraní, zní z Ukrajiny. Česko v roce 2020 vyvezlo na Ukrajinu zbraně za 19,45 milionu eur

Potřebujeme od vás více zbraní, zní z Ukrajiny. Česko v roce 2020 vyvezlo na Ukrajinu zbraně za 19,45 milionu eur
Zdroj: TASR/AP/Vadim Ghirda
NEWS RUSKO UKRAJINA
Uložit Uložené

Vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Valerij Fedorovyč Zalužnyj navštívil v únoru Českou republiku a ministerstvo spravedlnosti vyzval, aby Česko na Ukrajinu vyváželo více zbraní než doposud.

Situaci mezi Ukrajinou a Ruskem se nedaří uklidnit a na východě Ukrajiny v posledních dnech dokonce došlo k několika konfliktům mezi proruskými separatisty a ukrajinskou armádou. Americká média stále varují před ruskou invazí a ukrajinská vláda musí počítat právě i s tímto nejhorším scénářem. Není se proto čemu divit, když vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Valerij Fedorovyč Zalužnyj navštívil začátkem února Česko, které žádal o posílení dodávek vyvážených zbraní, informuje Aktuálně.

Doporučeno
Na východě Ukrajiny údajně nefunguje internet. Z Donbasu se ozývá střelba, zasažena byla i školka Na východě Ukrajiny údajně nefunguje internet. Z Donbasu se ozývá střelba, zasažena byla i školka 18. února 2022 11:30

Valerij Fedorovyč Zalužnyj se stal vrchním velitelem ukrajinských ozbrojených sil v červenci roku 2017, avšak v tamní armádě slouží již 30 let. Začátkem února pak navštívil Českou republiku, která v oblasti vojenské spolupráce patří mezi nejspolehlivější partnery Ukrajiny a žádal o navýšení dodávek vyvážených zbraní

Domů
Sdílet
Diskuse