Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2022 11:30
Čas čtení 0:52
Tereza Šnajdrová

Na východě Ukrajiny údajně nefunguje internet. Z Donbasu se ozývá střelba, zasažena byla i školka

Na východě Ukrajiny údajně nefunguje internet. Z Donbasu se ozývá střelba, zasažena byla i školka
Zdroj: TASR/AP/Vadim Ghirda
NEWS RUSKO UKRAJINA
Uložit Uložené

Situaci na Ukrajině se nedaří deeskalovat, ale naštěstí nedošlo ani na slova Spojených států, podle kterých měla ruská invaze začít ve středu. Něco se ale přecejen změnilo. Na východě Ukrajiny hlásí výpadky internetu a z Donbasu se ozývá střelba.

Celý svět i nadále sleduje vyostřenou situaci na hranicích Ukrajiny s Ruskem, kde se shlukují ruská vojska. Ač Spojené státy předjímaly, že ruská invaze začne ve středu 16. února, na jejich slova naštěstí nedošlo, ale situaci se stále nedaří deeskalovat. Z východu Ukrajiny dokonce přichází zpráva, že tamním obyvatelům přestal fungovat internet a z těžebního a průmyslového regionu Donbas se ozývají výstřely, píše vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Valerij Fedorovyč Zalužnyj.

Doporučeno
Ukrajina prý střílela na proruské povstalce. USA upozorňují na záminku, která by mohla spustit invazi Ruska Ukrajina prý střílela na proruské povstalce. USA upozorňují na záminku, která by mohla spustit invazi Ruska 17. února 2022 10:45

Situace v Donbasu se vyostřuje a z těžebního regionu se údajně stále ozývají výstřely, a to jak ze strany proruských separatistů, tak z ukrajinské armády. Konflikt údajně započala právě ukrajinská armáda, která měla proruské rebely čtyřikrát ostřelit minomety, čímž porušila minskou dohodu. Ukrajinská vláda ale útok popírá a viní separatisty, kteří měli střelbou zasáhnout i tamní školku.

Domů
Sdílet
Diskuse