Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. února 2022 8:27
Čas čtení 1:40
Vojtěch Vanda

Silný vítr v Česku neustává. ČHMÚ vydal vysoký stupeň nebezpečí i před povodněmi

Silný vítr v Česku neustává. ČHMÚ vydal vysoký stupeň nebezpečí i před povodněmi
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

K vysokému větru se přidalo i riziko povodně, které hrozí na severovýchodě Čech.

Silný vítr neustává. Jak signalizují výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), nebezpečný vítr bude bičovat naše území ještě nějakou dobu. Výstraha vysokého stupně nebezpečí před větrem byla vydána na prakticky celé území Čech, na Moravě byl vyhlášen nízký stupeň nebezpečí vyjma Zlínského kraje. Povodňový vysoký stupeň nebezpečí je hlášen v horských oblastech na Trutnovsku a Vrchlabsku.

Doporučeno
ČHMÚ prodlužuje varování: Silný vítr zasáhne skoro celé Česko ČHMÚ prodlužuje varování: Silný vítr zasáhne skoro celé Česko 19. února 2022 15:27

Co se týče silného větru, očekává se silný západní vítr s nárazy nad 65 km/h, v pondělí ráno a dopoledne dokonce přechodně až velmi silný vítr s nárazy kolem 90 km/h. Výstraha platí hlavně pro kraje Praha, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj Ústecký kraj.

Domů
Sdílet
Diskuse