Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
24. února 2022 9:20
Čas čtení 1:55
Adam Novosad

VIDEO: Obyvatelé Kyjeva houfně opouštějí hlavní město, na které zaútočila ruská armáda. Na výjezdech se tvoří dlouhé kolony

NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ RUSKO UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Na Ukrajině začala vojenská invaze Ruské federace, která mnohé lidi přinutila uprchnout z hlavního města Kyjev.

Ukrajinské hlavní město Kyjev zasáhlo dnes nad ránem několik útoků ruské armády, jejíž vojenské jednotky zaútočily na několik měst po celé zemi. Rusko podniklo masivní invazi a útoky v Donbasu, ale také v Charkově, Dněpropetrovsku, Oděse či v hlavním městě Kyjev.

ukrajina, kyjev, rusko
Zdroj: Google Maps

Na sociálních sítích se okamžitě začaly objevovat fotografie i videa z Kyjeva, na kterých místní obyvatelé odjíždí ze svých domovů s velkými kufry i batohy, aby před ruskými útoky uprchli do bezpečí. Podle expertů bude řada lidí utíkat směrem na západ k hranicím s Polskem, ale také se Slovenskem či s Maďarskem.

Na záběrech jsou vidět dlouhé kolony na západním výjezdu z města. Podle zpráv ze sociálních sítí se kolony v některých chvílích kvůli náporu vozidel ani nehýbaly. Aktuální hustotu provozu si můžeš zkontrolovat na tomto odkazu.

Domů
Sdílet
Diskuse