Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2022 7:50
Čas čtení 0:38
Jakub Paulík TASR

Konvoj na Kyjev: Je dlouhý 64 kilometrů, sestává ze stovek tanků i obrněných vozidel

Konvoj na Kyjev: Je dlouhý 64 kilometrů, sestává ze stovek tanků i obrněných vozidel
Zdroj: Maxar
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Rusko přesouvá na hlavní město Ukrajiny další jednotky.

Satelitní záběry firmy Maxar poukazují na ruský konvoj, který je dlouhý zhruba 64 kilometrů. Je tedy výrazně delší, než naznačovaly původní záběry. Podle nich byl konvoj dlouhý asi 27 kilometrů.

Konvoj směřuje postupně k ukrajinskému Kyjevu ze severu země a obsahuje stovky tanků, obrněných vozidel, transportérů a vozidla logistické podpory. Podle záběrů Maxaru se táhne od letiště Hostomel, které se nachází na severozápadě od Kyjeva, až po obec Pribirsk. Ta je situována mezi Kyjevem a Černobylem, který nedávno obsadily ruské jednotky.

Doporučeno
ZÁZNAM: Válka na Ukrajině: Rusko podle Ukrajinců chystá masivní dezinformační kampaň. Také zaútočilo na kyjevskou televizní věž ZÁZNAM: Válka na Ukrajině: Rusko podle Ukrajinců chystá masivní dezinformační kampaň. Také zaútočilo na kyjevskou televizní věž 1. března 2022 7:32

Záběry Maxaru poukazují také na to, že se na jihu Běloruska zhruba 32 kilometrů od Ukrajiny rozmisťuje pěchota a několik vrtulníků. Ukrajinský generální štáb dále tvrdí, že se k ukrajinským hranicím blíží běloruské jednotky. Směřují prý k regionu Volyň.

Agentura DPA ale uvádí, že tuto informaci nelze nezávisle ověřit. Ruské jednotky stále pokračují ve snaze o získání Kyjeva a Charkova. Útoky na Charkov si přitom začátkem týdne vyžádaly už nejméně 11 obětí. Válku na Ukrajině sledujeme i dnes minutu po minutě.

Domů
Sdílet
Diskuse