Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. března 2022 v 15:24
Čas čtení 0:43
Ilona Hobzová

Dřevorubec Martin Komárek tragicky zemřel při práci v lese. Bylo mu 45 let

Dřevorubec Martin Komárek tragicky zemřel při práci v lese. Bylo mu 45 let
Zdroj: ČTK/Šálek Václav
NEWS MARTIN KOMÁREK
Uložit Uložené

Smutnou zprávu přinesl Písecký deník.

Ve věku pouhých pětačtyřiceti let tragicky zemřel český reprezentant v timbersportu Martin Komárek. Stalo se tak při práci v lese nedaleko Milevska. O úmrtí Komárka, který v timbersportu patřil ke světové špičce, informoval Písecký deník. 

Dělal čest svému regionu

Martin Komárek se narodil v Oseku u Milevska. V Milevsku provozoval prodejnu Stihl. „Martina jsme měli všichni moc rádi. Je hrozné, co se stalo. Byl to kluk, co opravdu něco uměl, dobrý podnikatel a hlavně skvělý chlap, táta, manžel, kamarád… Dělal čest svému regionu,“ uvedl k úmrtí starosta Milevska Ivan Radosta. 

Průkopník i rekordman

Martin Komárek patřil v timbersportu, tedy v dřevorubeckých soutěžích, k českým průkopníkům. Stál při zrodu Timbersports nejen v ČR, ale i v Evropě. V letech 2003 až 2006 se čtyřikrát mistrem Evropy. Byl také několikanásobným medailistou ze světových šampionátů, ve sbírce měl i nejcennější zlatou medaili z World Lumberjack Championship 2012 konaném na konci července v Hayward Wisconsin v USA.

Kromě toho dosáhl světového rekordu v kategorii STIHL Stock Saw  (disciplína poměřující zručnost závodníků v řezání klasickou motorovou pilou). Je také zapsán v Guinessově knize rekordů za vyřezávání motorovou pilou.

Domů
Sdílet
Diskuse