Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
17. března 2022 17:42
Čas čtení 1:07
Radim Šlechta

„Narozen v komunismu, umřu v komunismu.“ Jaromír Nohavica reaguje na zrušené koncerty

„Narozen v komunismu, umřu v komunismu.“ Jaromír Nohavica reaguje na zrušené koncerty
Zdroj: TASR - Martin Palkovič
NEWS JAROMÍR NOHAVICA
Uložit Uložené

Zpěvák a písničkář Jaromír Nohavica přirovnal své zrušené koncerty ke komunistickým praktikám.

„Narozen v komunismu, umřu v komunismu,“ píše písničkář Jaromír Nohavica na svých stránkách v souvislosti se svými zrušenými koncerty. Ty organizátor údajně zrušil kvůli nedostatečné podpoře Ruskem napadené Ukrajiny a nedostatečného distancování se od prezidenta Ruské federace Vladimira Putina, který zpěvákovi udělil v roce 2018 medaili. 

„1. zákaz koncertování – červen 1984 '…písně typu  Halelujá , Metro, Jak se tak zmenšujou byty a pokoje jsou neslučitelné s profilem profesionálního umělce v socialistické společnosti, který navíc svou tvorbou ovlivňuje mladé lidi. Svým postojem, hodnocením a vyjádřením se staví proti základním postulátům naší společnosti… hraje si na falešného hrdinu a získává tak lacinou popularitu mezi mládeží….' 

2. zákaz koncertování – duben 1987 '...začal psát a zpívat písně, které urážely naši lidovou armádu, zesměšňovaly a provokovaly poctivé lidi a mladým, před kterými vystupoval, křivily názory…' 

3. zákaz koncertování – březen 2022 '…zrušit koncert z důvodu nedostatečné distance zpěváka vůči prezidentovi Ruské federace…“ uvádí Nohavica na stránkách s náznakem, že dnešní doba mu připomíná někdejší komunistický režim.
Domů
Sdílet
Diskuse