Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
17. března 2022 19:22
Čas čtení 0:58
Radim Šlechta

Ukrajinský velvyslanec v Česku: Nemohu najít správná slova, abych vám v plné míře vyjádřil svou vděčnost (VIDEO)

Ukrajinský velvyslanec v Česku: Nemohu najít správná slova, abych vám v plné míře vyjádřil svou vděčnost (VIDEO)
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Yevhen6868/volně k užití
NEWS UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Ukrajinský velvyslanec Yevhen Perebyinis ve videu poděkoval všem úředníkům a dobrovolníkům. Vyjádřil také pochopení z obav o budoucnost a vyzval Česko k tomu, aby migrační vlnu vydrželo.

Ukrajinský velvyslanec Yevhen Perebyinis poděkoval prostřednictvím videa českým obyvatelům, kteří již třetí týden podporují Ukrajinu ve válce s Ruskem. Vyjádřil radost z toho, že se na domech objevují ukrajinské vlajky a zmínil, že podpora dodává Ukrajincům křídla a světlejší pohled na svět. Nezapomněl zmínit ani komplikace, které vlna migrace může přinést.

„V posledních třech týdnech prožíváme my – Ukrajinci v Česku – neuvěřitelnou vlnu podpory a solidarity, která nám doslova bere dech a přidává křídla. Nemohu najít správná slova, abych vám v plné míře vyjádřil svou vděčnost za všechno, co pro nás děláte,“ řekl ve videu Perebyinis. Poděkoval všem úředníkům i dobrovolníkům i za to, že Češi věší na své domy ukrajinské vlajky.

Domů
Sdílet
Diskuse