Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. března 2022 9:44
Čas čtení 1:03
Tímea Krauszová

Putin na sobě měl při projevu bundu za více než 300 tisíc korun. Sankce podle něj Rusko posílí

Putin na sobě měl při projevu bundu za více než 300 tisíc korun. Sankce podle něj Rusko posílí
Zdroj: TASR/AP
NEWS RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

Ruské vojáky, kteří prý bojují „s nacisty“, chválil v luxusním oblečení.

Vladimir Putin v pátek předstoupil před desetitisíce lidí na moskevském stadionu Lužniki. Chválil ruské vojáky za jejich odvahu během „speciální operace“ na Ukrajině a tvrdil, že bojují „s nacisty“. Zdůraznil také, že ekonomické sankce vůči Rusku zemi pouze posílí. Nezávislé médium Nexta upozornilo, že bunda, kterou měl ruský prezident oblečenou, stojí v přepočtu zhruba 315 tisíc korun.

Doporučeno
Ubytovala u sebe uprchlíky: Válku mám doma, ale nevládne u nás smutek. Neměla jsem žádné děti a najednou mám tři Ubytovala u sebe uprchlíky: Válku mám doma, ale nevládne u nás smutek. Neměla jsem žádné děti a najednou mám tři 19. března 2022 7:00

Luxus během války

Putin měl oblečenou tmavomodrou bundu značky Loro Piana. Italská značka se specializuje na kašmírové oblečení, informuje Ruetir, v Rusku se prodává za zhruba jeden a půl milionu rublů.

Na sociálních sítích už tento outfit lidé kritizují jako necitlivý krok v době války. Ekonomické sankce vůči Rusku přitom běžní obyvatelé už pociťují i na vlastní kůži.

Nejedná se o první módní výstřelek ze strany agresora v rusko-ukrajinské válce. Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov doplnil svoji uniformu botami z kolekce Prada z roku 2019. Podle Financial Times stály zhruba 33 tisíc korun.

Čečensko se do útoků na Ukrajinu zapojilo krátce poté, co Rusko rozpoutalo invazi. Reputace Ramzana Kadyrova je poznamenána opakovanými obviněními z porušování lidských práv. Podle několika zdrojů je přímo zapleten do zneužívání žen, unášení politických protivníků i do mučení a pronásledování homosexuálů.

Domů
Sdílet
Diskuse