Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2022 v 9:05
Čas čtení 0:48
Ivan Koribanič TASR

VIDEO: Ukrajinská kapela Beton přezpívala známý hit London Calling na Kyiv Calling. Upozorňuje tak na válku na Ukrajině

VIDEO: Ukrajinská kapela Beton přezpívala známý hit London Calling na Kyiv Calling. Upozorňuje tak na válku na Ukrajině
Zdroj: TASR/AP/Efrem Lukatsky
HUDBA UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Muzikanti uvedli, že skladbu nahráli ve studiu ve městě Lvov na západě Ukrajiny a že členové skupiny The Clash jejich záměr podporují.

Ukrajinská punkrocková skupina Beton přepsala text slavného hitu z roku 1979 London Calling anglické kapely The Clash, aby poukázala na události na Ukrajině a vybrala peníze na pomoc hnutí odporu. Píseň přejmenovala na Kyiv Calling. V neděli o tom informovala britská stanice BBC a tisková agentura Reuters.


„Kyjev volá celý svět... Nebuďte nestranní, chlapci a dívky,“ zpívají tři členové skupiny Beton v nové verzi hitu. Píseň doprovází video skupiny se záběry na škody způsobené válkou na Ukrajině.

Tři členové charakterizují svoji hudbu jako hardcore punk. Kapelu tvoří architekt, ortoped a podnikatel.

Doporučeno
John Lennon, Bob Marley, The Doors, U2 nebo Pink Floyd. Kdo nazpíval ty nejlepší protiválečné písně? John Lennon, Bob Marley, The Doors, U2 nebo Pink Floyd. Kdo nazpíval ty nejlepší protiválečné písně? 9. března 2022 v 9:30

Muzikanti uvedli, že skladbu nahráli ve studiu ve městě Lvov na západě Ukrajiny a že členové skupiny The Clash jejich záměr podporují. Trojice doufá, že vysbírá peníze na nevojenské operace Hnutí odporu za svobodnou Ukrajinu, jak informoval mluvčí hnutí.

„Mnozí ukrajinští hudebníci jsou nyní na bojištích nebo v územní obraně. Teď vyměnili kytary za zbraně,“ řekl vedoucí zpěvák kapely Andrij Žolob. „Doufáme, že tato píseň ukáže ducha Ukrajinců a náš vzdor proti ruské agresi," dodal.

                                                                (Původní skladba)

The Clash byla jednou z nejúspěšnějších kapel, která se objevila na britské punkové scéně koncem 70. let 20. století a měla několik hitů, jako Should I Stay or Should I Go a Rock the Casbah.

Domů
Sdílet
Diskuse