Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2022 9:57
Čas čtení 0:52
Radim Šlechta

Bubeník Foo Fighters Taylor Hawkins zemřel v 50 letech. „Jeho duch a nakažlivý smích zůstane s námi,“ napsala kapela

Bubeník Foo Fighters Taylor Hawkins zemřel v 50 letech. „Jeho duch a nakažlivý smích zůstane s námi,“ napsala kapela
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Raph_PH/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Taylor Hawkins zemřel v 50 letech. Příčina jeho smrti zatím není veřejnosti známá.

V 50 letech zemřel bubeník a příležitostný zpěvák kapely Foo Fighters Taylor Hawkins. Jeho tělo našli v hotelovém pokoji v Bogotě, kde měla kapela vystoupit. Foo Fighters o tom informovali na Twitteru. Příčinu smrti zatím veřejnosti kapela nezveřejnila. Po boku ostatních členů vystupoval již od roku 1997. Informuje o tom i deník The Guardian.

Doporučeno
Závislost na prášcích i promiskuitní způsob života. Travise Barkera změnila až letecká katastrofa, kdy jen o vlásek unikl smrti Závislost na prášcích i promiskuitní způsob života. Travise Barkera změnila až letecká katastrofa, kdy jen o vlásek unikl smrti 24. března 2022 8:30

„Foo Fighters rodina je zdrcená náhlou ztrátou našeho milovaného Taylora Hawkinse. Jeho hudební duch a nakažlivý smích s námi zůstane navždy. Naše srdce teď patří jeho manželce, dětem a rodině. Prosíme veřejnost, aby v těchto těžkých časech respektovala jejich soukromí,“ napsala kapela na Twitter.

Taylor vystupoval s Foo Fighters již od roku 1997 a vedle Davida Grohla představoval nejvýraznějšího člena skupiny. Ve videoklipech pravidelně hrál výrazné role, na albech se objevovaly písničky, které nazpíval. Během živých vystoupeních si s Grohlem často měnili nástroje a Taylor za doprovodu Davidových bubnů zpíval písně od rockových legend jako Led Zeppelin nebo Queen, po jejichž bubeníkovi Rogerovi Taylorovi jej rodiče údajně pojmenovali.

Foo Fighters vznikli v roce 1994. Po smrti Kurta Cobaina kapelu založil bubeník Nirvany Dave Grohl, který první album podle dokumentu Foo Fighters: Back&Forth nahrál kompletně sám. Od začátku svého působení nasbírala kapela 12 ocenění Grammy. Poslední z nich za singl Run. Jejich nejnovější album Medicine At Midnight vyšlo v roce 2021

Domů
Sdílet
Diskuse