Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2022 v 10:55
Čas čtení 2:48
Adam Novosad

Ukrajinci zabili ruského generála, který tvrdil, že invaze bude trvat jen pár hodin. Rezancev zemřel při vzdušném náletu

Ukrajinci zabili ruského generála, který tvrdil, že invaze bude trvat jen pár hodin. Rezancev zemřel při vzdušném náletu
Zdroj: Ozbrojené síly Ruské federace
NEWS RUSKO UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Generála ruské armády se ukrajinskému letectvu podařilo zabít na jihu země v Chersonské oblasti.

Na Ukrajině zahynul další ruský generál, uvedla ukrajinská armáda. Podle Kyjiva se ukrajinským jednotkám podařilo zabít osmačtyřicetiletého generálporučíka Jakova Rezanceva, který velel 49. kombinované divizi Jižního vojenského okruhu. Informuje o tom The Telegraph a stanice BBC.

Doporučeno
Ukrajinská herečka, která utekla do Prahy: Hrůza a šok. Chtěli jsme žít svobodně, ale místo toho přišla válka (Rozhovor) Ukrajinská herečka, která utekla do Prahy: Hrůza a šok. Chtěli jsme žít svobodně, ale místo toho přišla válka (Rozhovor) 26. března 2022 v 11:30

O život přišel při náletu ukrajinského letectva, které oznámilo, že může s jistotou potvrdit zprávy o smrti Rezanceva v Chersonské oblasti na jihu Ukrajiny. Nálet podle Ukrajinců proběhl v okolí města Čornobajivka.

Rusko smrt svého generála zatím nepotvrdilo, avšak Kreml zprávy o úmrtích svých vojenských velitelů nekomentoval ani v minulosti.

Rezancev se proslavil výrokem, že invaze na Ukrajinu skončí rychleji, než vojáci přímo na bojišti očekávají. Čtvrtý den invaze podle ruských vojáků z jednotky, které velel, prohlásil, že „není žádným tajemstvím, že do konce této speciální vojenské operace zbývá jen pár hodin“.

Tyto předpovědi se nenaplnily, protože 24. března uběhl první měsíc od chvíle, kdy ruské jednotky překročily hranice a zaútočily na Ukrajinu.

Domů
Sdílet
Diskuse