Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2022 v 14:40
Čas čtení 0:55
Radim Šlechta

Čeští vojáci přivezli do Prahy holčičku z Ukrajiny. Popáleniny má na 60 % těla, ale podařilo se ji stabilizovat

Čeští vojáci přivezli do Prahy holčičku z Ukrajiny. Popáleniny má na 60 % těla, ale podařilo se ji stabilizovat
Zdroj: Ministerstvo vnitra ČR
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Těžce zraněnou dívku převezli vojáci v rámci programu MEDIVAC do České republiky. Ukrajinka je stabilizována.

Čeští vojáci odvezli z Polska do Prahy popálenou ukrajinskou holčičku. Popáleniny měla na 60 % těla. Díky českým lékařům se ji podařilo stabilizovat, dívka se ale stále nachází v kritickém stavu. Její převoz je prvním případem takto popáleného člověka do EU od začátku války. Uskutečnil se v rámci programu Medevac. Na Twitteru o něm informovalo Ministerstvo vnitra.

Doporučeno
Ukrajinská herečka, která utekla do Prahy: Hrůza a šok. Chtěli jsme žít svobodně, ale místo toho přišla válka (Rozhovor) Ukrajinská herečka, která utekla do Prahy: Hrůza a šok. Chtěli jsme žít svobodně, ale místo toho přišla válka (Rozhovor) 26. března 2022 v 11:30

„Doslova za pár hodin po žádosti Ministerstva vnitra jsme vyslali MEDEVAC do Polska pro ukrajinskou holčičku. Letecký transport z nejbližšího letiště Řešov u ukrajinských hranic zabezpečili piloti kbelské základny s letounem CASA,“ uvedla na sítích Armáda České republiky. 

O případu popálené holčičky informovalo právě Ministerstvo vnitra. Resort upozornil na to, že se jedná o první případ převozu takto popáleného člověka z Ukrajiny do některého z členských států EU od začátku války. 

„Transport byl proveden za asistence Armády ČR a zastupitelského úřadu ve Varšavě, zdravotní péče je koordinována s Ministerstvem zdravotnictví, Fakultní nemocnicí Královské Vinohrady a Všeobecnou fakultní nemocnicí,“ uvádí resort vnitra.

Podle ministerstva je dívka stabilizována, ale stále v kritickém stavu. Do České republiky ji vojáci převezli kvůli tomu, že by se ji na Ukrajině nepodařilo zajistit dostatečnou pomoc.

Domů
Sdílet
Diskuse