Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2022 19:42
Čas čtení 0:55
Radim Šlechta

Joe Biden nazval Putina řezníkem. V Polsku navštívil ukrajinské uprchlíky

Joe Biden nazval Putina řezníkem. V Polsku navštívil ukrajinské uprchlíky
Zdroj: TASR/AP/Evan Vucci
NEWS JOE BIDEN VÁLKA NA UKRAJINĚ VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

Joe Biden navštívil uprchlíky z Ukrajiny. Vladimira Putina označil za řezníka.

Prezident Spojených států amerických Joe Biden navštívil ukrajinské uprchlíky ve Varšavě. Na setkání s utečenci před válečným konfliktem na Národním stadionu se prezidenta ptali, na jaké myšlenky o Vladimiru Putinovi jej setkání s Ukrajinci přivedlo, odpověděl podle serveru CNN prostě: „Je to řezník.“

Doporučeno
Ukrajinská herečka, která utekla do Prahy: Hrůza a šok. Chtěli jsme žít svobodně, ale místo toho přišla válka (Rozhovor) Ukrajinská herečka, která utekla do Prahy: Hrůza a šok. Chtěli jsme žít svobodně, ale místo toho přišla válka (Rozhovor) 26. března 2022 11:30

Joe Biden dorazil na setkání s ukrajinskými migranty do Polska. Na setkání označil prezidenta Ruské federace za „řezníka“ a ubezpečil utečence, že USA poskytne Ukrajině další protitankové střely a zbraně, které pomohou útoky odrážet.

Na setkání Biden promlouval s řadou běženců. Jednou z nich byla podle serveru Independent i matka tří dětí, kterou střely vyhnaly z jejího domova v Mariupolu. „Obáváme se, že Putin bude postupovat stále dál. My matky jsme připraveny ho holýma rukama uškrtit, kdybychom věděly, kde se skrývá,“ řekla Ukrajinka. 

Uvedla také, že během útoků zůstala její dcera uvězněná ve sklepě. Dětí na místě bylo přitom podle médií mnoho. „Vidíte všechny ty děti? Je to neuvěřitelné. Chtějí prostě jen obejmout a poděkovat,“ řekl Biden. „Každé z těchto dětí má na frontě dědečka, bratra nebo tátu. A já si moc dobře pamatuji, jaké to je mít někoho ve válce. Každé ráno vstáváte a přemýšlíte. A modlíte se, aby vám nezavolali z armády,“ dodal.

Z Ukrajiny podle OSN již uprchlo přes 3 miliony běženců. Drtivá většina přitom míří do sousedních států, aby se před válkou ukryli na území Evropské unie. Samotné Polsko přijalo přibližně 2 miliony uprchlíků z Ukrajiny. 

Domů
Sdílet
Diskuse