Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2022 11:41
Čas čtení 0:50
Radim Šlechta

Volodymyr Zelenskyj žádá znovu o těžké zbraně. „Ve skladech našich partnerů se na ně práší,“ řekl

Volodymyr Zelenskyj žádá znovu o těžké zbraně. „Ve skladech našich partnerů se na ně práší,“ řekl
Zdroj: Kancelář prezidenta Ukrajiny
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ VOLODYMYR ZELENSKYJ
Uložit Uložené

Ukrajina by ráda osvobodila město Mariupol, potřebuje k tomu ale těžké zbraně.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj požádal o dodávku těžkých zbraní. O jejich dodávku, stejně jako o dodávku tanků nebo stíhaček, žádal již v minulosti. Tentokrát by chtěl zbraně využít k osvobození zničeného Mariupolu. Zelenskyj to řekl ve videu, které zveřejnil na stránkách kanceláře prezidenta. Informuje o tom i stanice ABC.

Ukrajina má v současnosti k dispozici převážně ruční zbraně jako jsou kulomety. S nimi ale podle Zelenského nemají šanci bojovat příliš dlouho. Aby odrazili ruské útoky a mohli získat zpět Mariupol, potřebují těžké zbraně. „Je to jen jedno procento z toho, co má NATO. Některé země mají tohle všechno vybavení a padá na něj prach ve skladech,“ řekl Zelenskyj. „O nic víc vás neprosím, jen o tohle. A to už 31 dní,“ řekl prezident.

Zdůraznil, že je v zájmu celé Evropy, aby Ukrajina byla svobodná. Představitelé zemí prý říkají, že je nepřípustné, aby Rusko napadlo některý z členských států EU a NATO jako Slovensko nebo Polsko. Dodávka zbraní na Ukrajinu je prý způsobem, který černý scénář může zvrátit.

Doporučeno
Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet Mučili ho, bili a údajně i znásilnili. Videa moldavského tiktokera tančícího v ukrajinské uniformě válcují internet 17. července 2023 6:00

Během svého projevu, který zveřejnil krátce před nedělní půlnocí Zelenskyj také vyjádřil respekt všem lidem, kteří na Ukrajině bojují. Neopominul ani „traktorové pěšáky“, kteří za použití farmářské techniky odrážejí ruské útoky. Stejně tak vzpomněl na bojující lidi, kteří se snažili ubránit v současnosti okupovaný Mariupol.

Domů
Sdílet
Diskuse