Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. dubna 2022 14:07
Čas čtení 2:50
Vojtěch Vanda

Za agresivitu u dětí mohou i počítačové hry, myslí si ministr Gazdík. Studie ale tvrdí něco jiného

Za agresivitu u dětí mohou i počítačové hry, myslí si ministr Gazdík. Studie ale tvrdí něco jiného
Zdroj: ČTK/Glück Dalibor
NEWS PETR GAZDÍK ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Ministr školství se dostal do pře s novináři na Twitteru kvůli svému názoru, že počítačové hry mohou za vyšší agresivitu dětí. Studie přitom hovoří o opaku.

Jedním z faktorů, jenž může za plošně rostoucí agresivitu dětí, jsou počítačové hry, řekl ministr školství Petr Gazdík (STAN) po čtvrtečním útoku mačetou, během nějž zabil student pražského učiliště učitele. Tento názor vyvolal zejména na sociálních sítích rozruch hlavně proto, že Gazdík neuvedl žádný důkaz; sám později dodal, že se jednalo o názor. Studie na toto téma přitom tvrdí něco jiného.

Doporučeno
Útočník zabil mačetou středoškolského učitele v Praze, policie ho zadržela Útočník zabil mačetou středoškolského učitele v Praze, policie ho zadržela 31. března 2022 14:33

Gazdík se na Twitteru dostal do vášnivé argumentaci mimo jiné i s novinářem Michaelem Durčákem, jehož tvrzení podpořil například i Viet Tran. Po Gazdíkovi žádali důkaz jeho tvrzení na Radiožurnálu, kde mezi třemi vlivy na vzrůstající agresivitu dětí uvedl být kromě sociálních sítí a koronaviru i počítačové hry.

Zpět
Sdílet
Diskuse