Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
5. dubna 2022 11:44
Čas čtení 1:00
Radim Šlechta

Žena v Národním muzeu spustila požární alarm. Způsobila škodu za 3 miliony

Žena v Národním muzeu spustila požární alarm. Způsobila škodu za 3 miliony
Zdroj: Policie ČR
NEWS POLICIE ČR ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Víc než exponáty ji zajímal požární poplach. Žena při návštěvě Národního muzea způsobila jedním stisknutím tlačítka škodu ve výši 3 milionů korun.

V Národním muzeu se znenadání spustil alarm. Požární poplach z dosud nevysvětlených důvodů spustila žena, po které pátrá policie a žádá veřejnost, aby v případě jakýchkoliv informací o podezřelé kontaktovala linku 158. Ke spuštění falešného alarmu došlo ve čtvrtek 31. března v odpoledních hodinách v Nové budově Národního muzea. Policie informuje o případu na svých stránkách.

„Kriminalisté pátrají po totožnosti ženy, která ve čtvrtek 31. března po šestnácté hodině navštívila Novou budovu Národního muzea v Praze. Více než vystavené exponáty ji však zajímal požární systém celé budovy. Poté, co vešla do jedné z místností, zamířila rovnou k tlačítku požárního alarmu a zmáčkla ho,“ popisuje případ mluvčí policie Jan Rybanský.

Rybanský uvádí, že tlačítko složilo jen pro zrušení blokace alarmu a žádný poplach tedy nezpůsobilo. Žena proto svůj pokus zopakovala ve vedlejší místnosti. V tu chvíli se vypustil hasící plyn ze dvou nádrží, čímž způsobila škodu ve výši tří milionů korun.

„K ženě kriminalisté prozatím zjistili, že mluví plynule česky je ve věku 20 až 25 let, menší postavy a mohla by dle kamerových záznamů bydlet v okolí stanice metra I. P. Pavlova v Praze 2. Touto cestou se obracejí na širokou veřejnost s žádostí o spolupráci. Pokud máte informace k podezřelé, kontaktujte linku 158. Výzva platí i pro samotnou slečnu, aby své nepochopitelné jednání přišla policistům vysvětlit na kteroukoli pražskou služebnu,“ uvádí Rybanský.

Policie
Zdroj: Policie ČR

Podle právní kvalifikace je žena podezřelá z trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Pokud se policii podaří ženu dopadnout, soud jí může udělit až šestiletý trest odnětí svobody.

Domů
Sdílet
Diskuse