Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2022 8:30
Čas čtení 1:34
Tereza Patočková

Dny evropského filmu se transformují do soutěžního festivalu. Letošnímu ročníku dominuje hudba, objeví se ale i drogy a dospívání

Dny evropského filmu se transformují do soutěžního festivalu. Letošnímu ročníku dominuje hudba, objeví se ale i drogy a dospívání
Zdroj: Archiv Dny evropského filmu
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Startuje 29. ročník Dnů evropského filmu. Potrvají do 13. dubna a kromě Prahy je mohou diváci navštívit i v Ostravě a Brně v rámci festivalových ozvěn se pak bude promítat i v dalších regionech.

Původně filmová přehlídka se letos poprvé transformuje i do soutěžního festivalu. Hlavní soutěž bude zaměřena na debuty, Dny evropského filmu (DEF) ale navíc nabídnou i soutěžní sekci hudebních filmů.

Muzika, zvuky, ruchy… program letošních DEF je vysloveně hudební! Ať už jde o původní kompozice Nicka Cavea a Warrena Ellise k přírodopisnému snímku Sněžný levhart, kaskádu zvuků v režijním debutu Přízrak od muzikanta Para One, nebo moderní trap v rapperském příběhu Lovely Boy,” říká dramaturg DEF Šimon Šafránek. 


Přehlídka která se již 29 let zaměřuje výhradně na současný evropský film letos nabízí také přes 40 snímků z různých míst Evropy. Festival například zahájí nekonvenční dánská komedie Miss Viborg. Ta pojednává o šedesátnici, která na svém elektrickém skútru křižuje maloměsto a prodává opiáty.

Zpět
Sdílet
Diskuse