Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2022 17:43
Čas čtení 0:55
Tereza Patočková

„Ženy jsou emocionálnější než muži,“ řekl manažer ženského fotbalového týmu Severního Irska. Za svůj výrok se omluvil

„Ženy jsou emocionálnější než muži,“ řekl manažer ženského fotbalového týmu Severního Irska. Za svůj výrok se omluvil
Zdroj: Charles McQuillan/Getty Images
SPORT FOTBAL ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Trenér ženského týmu Severního Irska na konferenci po úterním prohraném zápase uvedl, že ženy jsou emocionálnější než muži a první soupeřův gól si tak více berou. Za svá slova se následně omluvil.

Manažer ženského fotobalového týmu Severního Irska Kenny Shiels se omluvil za svá slova o tom, že ženy jsou více emocionální než muži, během toho co mluvil o prohře svého týmu s Anglií 5:0. Jeho slova strhla vlnu kritiky. Informoval o tom server BBC.

Ve středu Shiels uvedl, že se omlouvá za urážku, kterou způsobil. „Podporuji ženské zápasy a jsem zapálený do toho, abych mohl  pro dívky a ženy vytvářet příležitosti ve kterých mohou zazářit,” uvedl.

Kvůli prohře se tým nemůže kvalifikovat do soutěže Women's World Cup, která se koná příští rok. „Mám pocit, že s námi měla ze začátku problém. Potom ale zapůsobila psychologie ‚druhého gólu‘, kterou můžeme v ženském zápase pozorovat,“ řekl Shiels na konferenci po zápase. 

Určitě jste si už tohoto vzorce také všimli. Když tým ukořistí gól, většinou se jim podaří dát i druhý ve velmi krátkém časovém intervalu. Děje se to v celém spektru ženských zápasů. Protože ženy a dívky jsou emocionálnější než muži. První gól, který dostanou, nesnáší moc dobře,“ dodal.

Doporučeno
Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá 12. dubna 2024 11:27

„Chtěl bych se omluvit za poznámky, které jsem měl včera na konferenci. Včerejší zápas byl vzácnou událostí pro ženský sport v Severním Irsku a jsem pyšný na to, že můžu vést tým hráček, jež jsou vzorem pro mnoho holek i kluků napříč celou zemí,” uvedl ve středeční omluvě šéf týmu.

Na zápas se přišlo podívat 15 348 návštěvníků, což je v zemi rekordní účast na ženské hře. 

Domů
Sdílet
Diskuse