Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. dubna 2022 20:17
Čas čtení 0:50
Radim Šlechta

Německé úřady zabavily ruskému oligarchovi údajně největší superjachtu světa

Německé úřady zabavily ruskému oligarchovi údajně největší superjachtu světa
Zdroj: Finnbarr Webster/Getty Images
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Ališer Usmanov přišel vlivem sankcí o svou luxusní jachtu. Nemůže ji prodat, převést ani dát do zástavy. Západní země dále postupují proti podporovatelům Vladimira Putina.

Německé úřady zabavily superjachtu Dilbar, kterou měl do vlastnictví své sestry převést ruský oligarcha Ališer Usmanov. Na sestru miliardáře rovněž dopadly sankce v souvislosti s konfliktem na Ukrajině. Jachta Dilbar má dohromady 512 stop a hodnotu okolo 600 milionů dolarů. O případu informoval server The Independent a deník The Guardian.

Loď, která je popisována jako největší superjachta světa, teď není možné na nikoho dál převést, prodat ji nebo dát do zástavy. Tento kus majetku měl miliardář v minulosti nepřímo převést právě na svou sestru společně s ostatním jměním. 

Usmanovův majetek zmrazily německé úřady krátce po vypuknutí konfliktu na Ukrajině. Evropská unie jej tehdy označila za prokremelského oligarchu s obzvláště úzkými vazbami na ruského prezidenta Vladimira Putina. Usmanov přitom patří mezi nejbohatší obyvatele Ruské federace a jeho majetek se odhaduje na 18,4 miliardy dolarů.

Doporučeno
Rusko hovoří o rozmístění jaderných zbraní v Baltském moři, pokud Švédsko a Finsko vstoupí do NATO Rusko hovoří o rozmístění jaderných zbraní v Baltském moři, pokud Švédsko a Finsko vstoupí do NATO 14. dubna 2022 14:05

Ruští oligarchové se snaží před vlivem sankcí ze strany Západu zachránit svůj luxusní majetek, včetně třeba právě lodí. Ty patří mezi časté statky, na které se sankce uvalují. Luxusní plavidlo zabavily úřady například také Sulejmanu Kerimovovi, kterého se sankce ze strany Spojených států i Evropských západních zemí týkají.

Domů
Sdílet
Diskuse