Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2022 10:56
Čas čtení 1:14
Tereza Patočková

VIDEO: Policie v USA drsně zasáhla proti osmiletému chlapci, kterého obvinila z krádeže chipsů

VIDEO: Policie v USA drsně zasáhla proti osmiletému chlapci, kterého obvinila z krádeže chipsů
Zdroj: Getty Images/Ross Mantle (ilustrační foto)
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Virální video ze zásahu newyorské policie, na kterém odvádí brečícího chlapce, který ukradl z obchodu pytlík chipsů na sociálních sítích pobouřilo tisíce lidí a spustilo prošetřování vnitřních postupů strážníků.

Zásah policie zachytil na video náhodný kolemjdoucí. Svědek tvrdí, že osmiletý Afroameričan jel na kole a držel pytlík chipsů. V tu chvíli jej policie chytila a kolo shodila na zem. Na videu lze vidět také pytlík a chipsy rozsypané všude po zemi.  
 
Chlapec, který byl obviněn z krádeže chipsů, na videu během zásahu brečí, a druhý stejně starý chlapec na strážníky křičí, že to nebyl on, kdo chipsy ukradl. Policejní zásah natočil svědek Kenneth Jackson. Pro web Syracuse uvedl, že ihned, jak viděl, že policie chlapce „shodila z kola“, začal nahrávat. „Bylo mimo moje chápání, že takhle jednají s malým dítětem," řekl pro server. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený The Washington Post (@washingtonpost)

Video zachycuje i jeho interakci s policií. Jackson na policii křičí, že chipsy zaplatí a ať nechají chlapce na pokoji. Policisté však chlapce naloží do auta, jeho kolo do kufru a odjedou s ním. 

Oddělení newyorské policie, které mělo případ na starosti, uvedlo, že se incidentem zabývá a že bude zkoumat záznamy z kamer, které měli strážníci během zásahu na sobě. Oddělení uvedlo, že chlapci nebyla nasazena pouta, jak někteří na sociálních sítích tvrdili.

Policie odvezla chlapce a jeho bratra domů. Jejich otec pro web Syracuse.com uvedl, že strážnici byli přátelští, nepadlo žádné obvinění a ani nechtěli chipsy zaplatit. Řekl, že to, jak se chovali před ním, nenaznačovalo, že by byl nějaký problém.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš hlavní města států USA podle indicií? KVÍZ: Poznáš hlavní města států USA podle indicií? 2. března 2024 14:30

Ten dle otce Anthony Weaha nastal až v momentě, kdy uviděl video ze zásahu. „Nemůžete s ním kvůli pytlíků chipsů zacházet, jako kdyby někoho zabil. Není to žádný zločinec,“ uvedl pro web WSTM.  Otec chlapce uvedl, že bude na policejní oddělení podávat žalobu.

Mohlo by tě zajímat:
15 nejlepších fotografií uplynulého týdne
Sexuální predátor a moderátor Jimmy Savile zděsil diváky Netflixu. Na psychiatrii mu dali vlastní ložnici, kde zneužíval pacientky
Investoři se zbavují akcií Netflixu. Propad se týká i jiných platforem, bojují o přízeň diváků
Domů
Sdílet
Diskuse