Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. dubna 2022 v 13:12
Čas čtení 0:53
Radim Šlechta

Požár ubytovny v Táboře způsobil škodu za 5 milionů korun. V budově bylo 24 lidí

Požár ubytovny v Táboře způsobil škodu za 5 milionů korun. V budově bylo 24 lidí
Zdroj: HZS Jihočeského kraje
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Hasiči zasahovali u požáru ubytovny v Táboře. K žádným zraněním nedošlo a škoda se odhaduje na 5 milionů korun.

Hoří odpad, plameny přecházejí na vedlejší budovu. Tak zněla informace od oznamovatele požáru v Táboře. Když ale ve čtvrtek ráno jednotky s cisternou přijely na místo, zjistily, že požár ve skutečnosti pochází z ubytovny, ve které bylo 24 osob včetně dvou dětí. Hasiči na místě zasahovali přes dvě hodiny, než se jim podařilo dostat požár pod kontrolu. Škoda podle zprávy HZS Jihočeského kraje dosáhla 5 milionů korun.

„K požáru vyjely dvě cisterny a automobilový žebřík profesionálních hasičů ze stanice Tábor a byli svoláni táborští dobrovolní hasiči. Jednotky na místě průzkumem zjistily, že hoří ubytovna. Na místo byla okamžitě povolána elektrárenská a plynová pohotovostní služby,“ uvádí HZS v tiskové zprávě. Čtyřiadvacet osob, které v budově byly, se evakuovalo ještě před příjezdem hasičů. K žádným zraněním tedy nedošlo a lidé se z budovy přemístili do náhradního ubytování.


„K požáru se dostavilo celkem 7 cisteren pro dodávku dostatečného množství vody a automobilový žebřík pro případnou evakuaci a především hašení z vnějšku objektu. Hasiči zároveň prohledávali jednotlivé pokoje ubytovny a vynášeli z něj nábytek, který na volném prostranství dohašovali,“ líčí HZS ve zprávě. Kvůli nestabilní konstrukci stropu však museli evakuaci nábytku přerušit. Následně se konstrukce částečně zřítila. 


Dohašování malých ohnisek podle hasičů stále pokračuje. Doposud se nepodařilo zjistit, co bylo přesnou příčinou vzniku tohoto požárů. Hasiči ale předběžně vyčíslili vzniklé škody, které v současnosti odhadují na 5 milionů korun.

Požár
Zdroj: HZS Jihočeského kraje
Domů
Sdílet
Diskuse