Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. května 2022 16:24
Čas čtení 0:56
Radim Šlechta

Josef Středula oznámil kandidaturu na prezidenta

Josef Středula oznámil kandidaturu na prezidenta
Zdroj: ČTK/Šulová Kateřina
NEWS PREZIDENTSKÉ VOLBY 2023 ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Doplní tak stávajících 15 kandidátů, kteří již svůj zájem o Hrad potvrdili.

Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula na Twitteru oznámil kandidaturu na prezidenta České republiky. Přidal se tak mezi patnáct lidí, kteří svou kandidaturu na pozici hlavy státu oznámili. 

„Lidé začali spontánně sbírat podpisy na podporu mé kandidatury v nadcházející prezidentské volbě,“ napsal Středula na Twitter. „Velmi si toho vážím. Budu se ucházet o podporu občanů ČR, abych mohl kandidovat na prezidenta ČR jako občanský kandidát. Děkuji své rodině, že mě podpořila.“

O tom, že by se post prezidenta republiky mohl Středula ucházet se začalo mluvit již minulý týden po sjezdu odborů. Tehdy naznačil šéfovi odborů podporu i současný prezident Miloš Zeman.

V posledních dnech se Středula objevoval v médiích především kvůli plánované stávce úředníků na úřadech práce. Odbory upozorňovaly vládu Petra Fialy (ODS), že jsou úředníci v silném pracovním nasazení, přesto ale nedostávají více peněz. Odbory upozorňovaly také na omezené kapacity úředníků a volaly alespoň po dočasné pracovní posile. 

Domů
Sdílet
Diskuse