Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. května 2022 15:53
Čas čtení 0:58
Ema Stanovská TASR

Cena bitcoinu pokračuje v poklesu, už se dostala pod 35 000 dolarů. Klesají i další digitální měny

Cena bitcoinu pokračuje v poklesu, už se dostala pod 35 000 dolarů. Klesají i další digitální měny
Zdroj: Unsplash/André François McKenzie/na voľné použitie
NEWS BITCOIN KRYPTOMĚNY ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Bitcoin se v neděli prodával se ztrátou 3,73 % (během 24 hodin) za 34 665,70 dolaru.

Bitcoin pokračoval v poklesu i během víkendu po prudkém pátečním pádu, kdy ztratil více než 9 %. Jeho cena se již dostala pod 35 000 dolarů. Oslabily se i další kryptoměny.


Bitcoin se v neděli kolem 10:15 SELČ podle CoinMarketCap prodával se ztrátou 3,73 % (během 24 hodin) za 34 665,70 dolaru.


V poklesu pokračovaly i další digitální měny. Ethereum v neděli kolem 10:20 SELČ ztrácelo 4,4 %, binance coin 5 %, XRP 4,1 %, solana přes 3 % a cardano 4,6 %.

Doporučeno
Gucci začne přijímat platby v kryptoměnách. Kromě bitcoinu či etherea budou brát také platby v shiba inu Gucci začne přijímat platby v kryptoměnách. Kromě bitcoinu či etherea budou brát také platby v shiba inu 7. května 2022 11:46

Americký trh se zřejmě otevře s poklesem

Výprodej na trhu kryptoměn spustil prudký pokles na Wall Street, kde klíčový index Dow Jones Industrial Average ve čtvrtek (5. 5.) ztratil více než 1000 bodů, tedy více než 3 %. Tím zaznamenal nejhorší den od června 2020. Technologický index Nasdaq padl téměř o 5 %.


Experti poukazují na stále silnější korelaci mezi vývojem akcií a cenami kryptoměn. Jejich víkendové oslabení proto může signalizovat, že americký akciový trh se v pondělí (9. 5.) otevře s poklesem.

Výkyvům na burze předcházelo rozhodnutí Americké centrální banky zvýšit úrokové sazby o 0,5 %. Jedná se o nejzásadnější navýšení úrokových sazeb od roku 2000.

Těsně po oznámení se cena akcií a kryptoměn prudce posílila, což se později ukázalo jako chvilkový jev, po kterém následoval propad hodnoty.

Důvodem poklesu hodnoty mají být obavy investorů, že aktuální zvýšení úrokových sazeb nebude stačit k boji s inflací a Americká centrální banka bude muset přijmout zásadnější opatření. Problematická je pro ně zejména kombinace rostoucích nákladů v důsledku inflace a snížení produktivity.

Domů
Sdílet
Diskuse