Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. května 2022 7:08
Čas čtení 0:56
Vojtěch Vanda

Žena z Českých Budějovic si vymyslela znásilnění, aby zakryla vztah. Dostala pokutu 5000 korun

Žena z Českých Budějovic si vymyslela znásilnění, aby zakryla vztah. Dostala pokutu 5000 korun
Zdroj: Policie ČR (ilustrační foto)
ZAJÍMAVOSTI KRIMI POLICIE ČR ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Jednadvacetiletá žena z Českých Budějovic údajně nedomyslela důsledky svého jednání. Svým ohlášením znásilnění zaměstnala tamní policisty i kriminálku.

Chtěla zakrýt vztah, tak si vymyslela znásilnění. Jednadvacetiletá žena z Českých Budějovic oznámila tamním policistům, že byla v zimě 6. února po půlnoci znásilněna na stezce u ulice M. Chlajna. Policisté i kriminalisté okamžitě rozjeli pátrání po neznámém útočníkovi. Po pár hodinách se ale žena přiznala, že si to všechno vymyslela. Dostala proto pokutu ve výši 5000 korun. Policie o tom informovala v tiskové zprávě.

Doporučeno
Na světě se denně 35 tisíc lidí stane obětí sexuálního vykořisťování. Nová studie přinesla i další znepokojivá čísla Na světě se denně 35 tisíc lidí stane obětí sexuálního vykořisťování. Nová studie přinesla i další znepokojivá čísla 18. února 2022 17:26

Žena měla i vymyšlenou historku. K aktu mělo dojít na začátku února na stezce u ulice M. Chlajna někdy po půlnoci. „K jdoucí dívce měl přistoupit neznámý pachatel a násilím ji přinutit k sexu. Pachatel následně z místa odešel a dívka utekla domů. Přiznala, že byla pod vlivem alkoholu a nemohla se moc bránit,“ uvedl mluvčí policie Jiří Matzner.

Policisté proto okamžitě zareagovali a snažili se násilníka, který by v té době mohl být někde poblíž, najít. Na pomoc si povolali i českobudějovické kriminalisty. Ještě, než se ale stihla akce pořádně rozjet, nastal obrat situace.

Doporučeno
MANUÁL: Co zahrnuje sexuální obtěžování? Mohu ještě ženě podržet dveře nebo obejmout svého kolegu? MANUÁL: Co zahrnuje sexuální obtěžování? Mohu ještě ženě podržet dveře nebo obejmout svého kolegu? 3. února 2022 9:30

„Bohužel po několika dalších hodinách a lékařských vyšetřeních dívka přiznala, že si znásilnění vymyslela. Sama doznala, že nedomyslela důsledky svého jednání. Pravděpodobně tak chtěla maskovat dobrovolný vztah se svým kamarádem,“ dodal Matzner.

Jednadvacetiletá žena se svým jednáním dopustila přestupku křivého vysvětlení, za který jí může být udělen trest. A taky se tak stalo. „Byl jí uložen správní trest pokuty ve výši 5 000 korun. Pravděpodobně bude také muset uhradit výjezd policistů i záchranářů,“ dodal mluvčí.

Domů
Sdílet
Diskuse