Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. května 2022 7:16
Čas čtení 0:39
Ema Stanovská

Hlavní roli v seriálu Doctor Who poprvé ztvární černošský herec. Dříve si zahrál v seriálu Sexuální výchova

Hlavní roli v seriálu Doctor Who poprvé ztvární černošský herec. Dříve si zahrál v seriálu Sexuální výchova
Zdroj: Getty Images/Tristan Fewings
NEWS ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Skotský herec Gatwa, který se narodil ve Rwandě, je známý zejména díky účinkování v seriálu Sex Education od Netflixu, kde ztvárnil postavu Erika.

Hlavní roli v nových částech úspěšného britského seriálu Doctor Who poprvé ztvární herec tmavé pleti, píše BBC. Devětadvacetiletý herec Ncuti Gatwa převezme roli po herečce Jodie Whittaker, která byla první ženskou představitelkou hlavní postavy v oblíbeném seriálu.

Scénárista a producent seriálu Doctor Who Russell T. Davies řekl, že Gatwa na něj zapůsobil v „bleskovém“ konkurzu. „Byl to náš úplně poslední konkurz. Mysleli jsme si, že někoho máme, a potom přišel on. Jsem velmi nadšený. Čeká ho zářivá budoucnost.“

Doporučeno
RECENZE: Moon Knight RECENZE: Moon Knight 4. května 2022 17:30

Gatwa přiznal, že je z role také nadšený: „Je to opravdu úžasný pocit a neskutečná čest. Tato role je kultovní.“ Dodal, že se cítí velmi vděčný za to, že mu tvůrci seriálu předali štafetu, a slíbil, že bude dělat všechno, co je v jeho silách. Debut bude mít v roce 2023.

Skotský herec Gatwa, který se narodil ve Rwandě, je známý zejména díky účinkování v seriálu Sex Education od Netflixu, kde ztvárnil postavu Erika. Již třetí rok po sobě je nominován na cenu BAFTA za nejlepší mužský herecký výkon.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ncuti Gatwa (@ncutigatwa)

Domů
Sdílet
Diskuse