Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. května 2022 19:57
Čas čtení 1:23
Radim Šlechta

Rasistické poznámky a vztyčené prostředníčky. Za vyhrocený zápas zaplatí Slavia i šéf Plzně

Rasistické poznámky a vztyčené prostředníčky. Za vyhrocený zápas zaplatí Slavia i šéf Plzně
Zdroj: TASR/AP
NEWS FOTBAL SK SLAVIA PRAHA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace vyvodila tresty z vyhroceného zápasu Slavie s Plzní.

Vršovická Slavia dostala pokutu ve výši 300 tisíc korun za porušení povinností pořadatele v zápase druhého kola nadstavbové části první ligy proti Plzni. Kromě samotné pokuty se na Edenu uzavře část tribuny. Na stránkách o tom informovala česká Ligová fotbalová asociace.

Atmosféra zápasu proti Plzni byla skutečně vyhrocená. Fanoušci na hostující plzeňské hráče házeli kelímky od nápojů a agresivně na ně pokřikovali. Objevily se také rasistické poznámky směrem k plzeňskému hráči Jeanu-Davidu Beauguelovi. Fanoušci Slavie zároveň i přes zákaz používali pyrotechniku, čímž pozastavili zápas na více než tři minuty. 

Vedle toho Slavia dostává trest za nedostatečné zamezení vstupu neoprávněných osob na trávník nebo výtržnosti diváků. Slavia fanoušky, které dokázala identifikovat, potrestala již minulý týden, k čemuž Ligová fotbalová asociace podle svých slov přihlédla.

„Disciplinární komise po vyhodnocení všech podkladů rozhodla, že se domácí klub a jeho fanoušci provinili celou řadou přestupků proti disciplinárnímu řádu. Při stanovení výše peněžitého trestu disciplinární komise přihlédla k tomu, že pořádající klub identifikoval a potrestal několik diváků, kteří se provinili vniknutím na hrací plochu a vhazováním plastových láhví, a přijal další opatření k zabránění podobnému jednání.

Doporučeno
Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu 23. dubna 2024 9:12

Disciplinární komise přesto musí dát signál, že takové chování nelze na ligových stadionech tolerovat, a proto doplnila peněžitý trest o podmíněný trest uzavření Tribuny Sever a části hlavní tribuny na jedno soutěžní utkání s podmínkou, která bude platit pro poslední domácí zápas Slavie v této sezóně a první domácí zápas v sezóně následující. Podmíněný trest je udělen primárně za vhazování předmětů na hrací plochu, masivní použití pyrotechniky vedoucí již poněkolikáté v této sezóně k dlouhému přerušení utkání a rozdělávání otevřených ohňů,“ okomentoval trest předseda disciplinární komise LFA Richard Baček.

V závěru utkání ukázal šéf Plzně Šádek směrem k vršovickým fanouškům prostředníček, aby se ohradil proti plastovým lahvím, které na tým z tribuny přiletěly. Za toto gesto se následně plzeňský tým omluvil. Přesto dostal od komise pokutu ve výši 40 tisíc korun.

Domů
Sdílet
Diskuse