Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2022 11:33
Čas čtení 0:50
Radim Šlechta

Zuzana Hejnová končí s kariérou. Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů se rozloučí na konci května

Zuzana Hejnová končí s kariérou. Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů se rozloučí na konci května
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Erik van Leeuwen/volně k užití
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Tečku za běžeckou kariérou udělala Zuzana Hejnová. Má k tomu ovšem radostné důvody.

Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová oznámila konec kariéry. Londýnská bronzová medailistka je těhotná. Oficiálně se běžkyně rozloučí 31. května během Zlaté tretry. O těhotenství informovala své sledující zatím prostřednictvím sociálních sítí.

„Ráda bych se s vámi podělila o skvělou novinu. S přítelem Markem čekáme miminko. Už by to šlo těžko skrývat, tak jdeme s pravdou ven. Mám za sebou skvělou kariéru a ze srdce děkuji všem, kteří mě podporovali a podporují. Teď se těším na novou roli. Všechno probíhá dobře, jen mi roste břicho a nevejdu se do džín,“ vzkázala svým fanouškům na sociálních sítích.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Zuzana Hejnová (@zhejnova)

Za svou kariéru se zvládla Zuzana dvakrát stát mistryní světa a získat i bronzovou medaili z olympijských her v Londýně. S atletikou začínala v Jablonci nad Nisou a první úspěchy sbírala už v nízkém věku. V roce 2003 vyhrála zlato z mistrovství světa do 18 let ve Sherbrooku v Kanadě a získala bronz na mistrovství Evropy juniorů v Tampere. Následovalo světové stříbro a další MEJ, které o dva roky později vyhrála. 

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

Rozloučení s kariérou by ale pravděpodobně proběhlo i bez těhotenství. Zuzana avizovala, že udělá za kariérou aktivní sportovkyně tečku na mistrovství Evropy v Mnichově a letošní rok měl sloužit jako přípravná fáze.

Domů
Sdílet
Diskuse