Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2022 v 11:33
Čas čtení 0:50
Radim Šlechta

Zuzana Hejnová končí s kariérou. Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů se rozloučí na konci května

Zuzana Hejnová končí s kariérou. Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů se rozloučí na konci května
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Erik van Leeuwen/volně k užití
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Tečku za běžeckou kariérou udělala Zuzana Hejnová. Má k tomu ovšem radostné důvody.

Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová oznámila konec kariéry. Londýnská bronzová medailistka je těhotná. Oficiálně se běžkyně rozloučí 31. května během Zlaté tretry. O těhotenství informovala své sledující zatím prostřednictvím sociálních sítí.

„Ráda bych se s vámi podělila o skvělou novinu. S přítelem Markem čekáme miminko. Už by to šlo těžko skrývat, tak jdeme s pravdou ven. Mám za sebou skvělou kariéru a ze srdce děkuji všem, kteří mě podporovali a podporují. Teď se těším na novou roli. Všechno probíhá dobře, jen mi roste břicho a nevejdu se do džín,“ vzkázala svým fanouškům na sociálních sítích.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Zuzana Hejnová (@zhejnova)

Za svou kariéru se zvládla Zuzana dvakrát stát mistryní světa a získat i bronzovou medaili z olympijských her v Londýně. S atletikou začínala v Jablonci nad Nisou a první úspěchy sbírala už v nízkém věku. V roce 2003 vyhrála zlato z mistrovství světa do 18 let ve Sherbrooku v Kanadě a získala bronz na mistrovství Evropy juniorů v Tampere. Následovalo světové stříbro a další MEJ, které o dva roky později vyhrála. 

Doporučeno
Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? 3. května 2024 v 16:55

Rozloučení s kariérou by ale pravděpodobně proběhlo i bez těhotenství. Zuzana avizovala, že udělá za kariérou aktivní sportovkyně tečku na mistrovství Evropy v Mnichově a letošní rok měl sloužit jako přípravná fáze.

Domů
Sdílet
Diskuse