Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. května 2022 21:48
Čas čtení 1:00
Barbora Volfová

MS v hokeji 2022: Česko porazilo Norsko 4:1

MS v hokeji 2022: Česko porazilo Norsko 4:1
Zdroj: ČTK/Kamaryt Michal
SPORT MS V HOKEJI 2022
Uložit Uložené

Národní tým si připsal další důležitou výhru na mistrovství světa.

Česká hokejová reprezentace se v sobotu večer utkala na mistrovství světa ve Finsku s Norskem. Svůj pátý zápas na šampionátu obhájila se skóre 4:1 a připsala si tak po výhře nad Lotyšskem další důležité vítězství, informuje ČT

Český tým vstoupil aktivně do utkání a zkraje si vytvořil hned několik šancí. Po faulu na Jakuba Fleka těžil David Pastrňák z bývalé bostonské souhry s Davidem Krejčím, a Češi se tak mohli radovat z vedení v první třetině 1:0.

Na začátku druhé třetiny, během další přesilové hry, si připsal první branku na mistrovství Jakub Vrána, zvýšil na 2:0 a ukončil tak dlouhé čekání na gól.

Během druhé třetiny se Norům podařilo vyrovnat hru, avšak kýženou branku snaha nepřinesla. 

Hned na začátku třetí třetiny byl hákován při samostatném úniku na branku David Pastrňák, následovalo tak trestné střílení, které Pastrňák zakončil po krásně kličce do forhendu. Po dalším nedovoleném zákroku v utkání se Norům podařilo během přesilové hry snížit na 1:3. V posledních minutách základní hrací doby seveřané odvolali brankáře, avšak Roman Červenka zvýšil na konečných 4:1.

Pátý zápas základní skupiny B českému výběru přinesl tři body a důležitý posun v tabulce na 3. místo před Spojené státy, se kterými má český tým sice shodně deset bodů, ale vede o lepší skóre. V pondělí si národní tým změří síly s USA. V úterý odehrají poslední zápas základní skupiny s Finskem. Aktuálně mají Češi na kontě tři výhry a dvě prohry.

Domů
Sdílet
Diskuse