Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2022 7:48
Čas čtení 0:51
Eduard Starkbauer

Gucci představilo spolu s firmou Oura 18karátový inteligentní prsten. Tep srdce prý dokáže měřit lépe než hodinky

Gucci představilo spolu s firmou Oura 18karátový inteligentní prsten. Tep srdce prý dokáže měřit lépe než hodinky
Zdroj: Gucci
TECH GUCCI ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Prsten Gucci x Oura se žlutým zlatem váží pouhé 4 gramy.

Technologický start-up Oura, který podle portálu Engadget neustále posouvá možnosti inteligentních doplňků, se spojil s luxusní značkou Gucci a představili 18karátový inteligentní prsten. Povrch Gucci x Oura Ring je zdoben černým minerálem korundem, legendárními symboly G a ornamentálním lemováním ze žlutého zlata.

Doporučeno
TAG Heuer, Hublot nebo Louis Vuitton. Které luxusní smart hodinky stojí za pozornost? TAG Heuer, Hublot nebo Louis Vuitton. Které luxusní smart hodinky stojí za pozornost? 25. května 2022 17:30

Podle COO společnosti Oura Michaela Chappa se firma vždy snaží o přesah mezi inovací a stylem. „Jako zdravotnická a wellness platforma si uvědomujeme, že to, co nosíte, ovlivňuje to, jak se cítíte. Naše výrobky nás proslavily biometrickou přesností, komfortem a stylovostí. S prstenem Gucci x Oura Ring se nám podařilo dostat světy módy a funkčnosti ještě o něco blíž.“

Prsten, stejně jako chytré hodinky, monitoruje srdeční tep, spánkové cykly a pohyb. Navzdory nízké váze 4 gramů dokáže podle firmy Oura díky snímání tepu v prstu vyhodnotit zdravotní stav nositele ještě lépe než chytré hodinky.

Prsten na rozdíl od hodinek nemá displej. Jeho uživatelé se naměřené hodnoty spolu s personalizovanými zdravotními doporučeními dozví díky mobilní aplikaci Oura App, která stojí 6 dolarů měsíčně.

Samotný prsten není zrovna lidová záležitost. Již dnes si ho mohou nadšenci ve vybraných obchodech pořídit za 950 dolarů. Jen pro srovnání, technologicky rovnocenný model značky bez zlatých log Gucci stojí 300 dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse