Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. května 2022 16:00
Čas čtení 1:06
Eduard Starkbauer

iPhone 14 bude zřejmě dražší, než se čekalo. Na vině je změna dodavatele přední kamery

iPhone 14 bude zřejmě dražší, než se čekalo. Na vině je změna dodavatele přední kamery
Zdroj: Unsplash/Taan Huyn/volně k užití
TECH APPLE IPHONE
Uložit Uložené

Zájemci o nový iPhone si musí připravit alespoň o 100 dolarů víc.

Cena telefonů z příští řady iPhone 14 naroste. Podle Forbes se do zvýšení cen promítne zejména snaha o podstatné zvýšení kvality předního fotoaparátu. Specialista na Apple Ming-Chi Kuo v souvislosti s novou řadou telefonů tvrdí, že kalifornská firma měla dlouho problémy s dodavatelskými kapacitami z oblasti Šanghaje, ve které platil tvrdý lockdown. 

Apple v důsledku výpadku čínských výrobních kapacit, ale také jejich nižší kvality, použije na přední kameru poprvé v historii zařízení LG Innotek, které původně plánoval zapracovat až od série iPhone 15.

Dražší, ale také lepší přední fotoaparát LG Innotek by měl obsahovat funkci automatického zaostření a kvalitnější provedení clony pro působivější portréty a ostřejší videohovory.

Doporučeno
Apple už není nejhodnotnější firmou na světě. Z trůnu ho sesadil těžařský gigant Apple už není nejhodnotnější firmou na světě. Z trůnu ho sesadil těžařský gigant 12. května 2022 12:14

Cena nové přední kamery pro telefonní iPhone 14 má být až trojnásobně vyšší než u předchozích modelů. Podle pozorovatelů se jedná o vůbec nejvyšší nárůst nákladů za jednu komponentu v historii značky.

Cena modelů iPhone 14 Pro a Pro Max, které přijdou o tzv. notch v okolí sluchátka a kamery, by měla na americkém trhu vzrůst o 100 dolarů. iPhone 14 Max bude stát až o 200 dolarů víc než jeho menší historický předchůdce iPhone 13 Mini.

Právě vysoká kvalita videohovorů, které se staly mimořádně populární během pandemie koronaviru, by mohla být hlavním argumentem pro koupi nového iPhone 14. K vybavení edice pro rok 2023 by měla podle pozorovatelů přibýt i USB-C konektivita, kterou již začal Apple před pár týdny testovat.

Mohlo by tě zajímat:
10 nejlepších filmů Dwayna Johnsona
– V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na rúzne dobrodružné a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.
10 nejlepších filmů Toma Cruise

Domů
Sdílet
Diskuse