Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. května 2022 11:15
Čas čtení 0:57
Ilona Hobzová

Předpověď počasí: Teploty přes týden porostou k letním hodnotám, deštníky ale neodložíme

Předpověď počasí: Teploty přes týden porostou k letním hodnotám, deštníky ale neodložíme
Zdroj: Rawpixel/volně k užití
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Týdenní výhled vydal Český hydrometeorologický ústav.

Teploty budou v průběhu nového týdne postupně stoupat až k letním hodnotám, doprovodí je ale oblačná obloha, místy s deštěm, přeháňkami nebo bouřkami. Informuje o tom ve svém týdenním výhledu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Teploty vystoupají k třicítce

Zatímco uplynulý víkend byl podle meteorologů teplotně podprůměrný, v následujícím týdnu se můžeme těšit na postupné oteplení. V pondělí bude během dne převážně oblačno, místy zejména na severu déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Teploty se budou pohybovat v rozmezí od patnácti do devatenácti stupňů Celsia. 

Hranici dvaceti stupňů překročí teplota v úterý, kdy se její hodnoty budou pohybovat okolo dvaceti až dvaceti čtyř stupňů. Zatímco ráno bude obloha skoro jasná, během dne se postupně zatáhne a mohou přijít přeháňky, ojediněle i bouřky. Podobné počasí očekávají meteorologové i ve středu.

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

Ve čtvrtek už se rtuť teploměru dostane až k dvaceti osmi stupňům, v pátek hlásí ČHMÚ i třicet stupňů Celsia. Oba dny ale bude polojasno až oblačno, místy s přeháňkami nebo bouřkami. Sluníčka se zřejmě vůbec nedočkáme o víkendu, kdy má být zataženo a opět hrozí déšť a bouřky. Teploty se ale stále budou pohybovat v letních hodnotách okolo dvaceti osmi stupňů Celsia. 

Domů
Sdílet
Diskuse