Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. května 2022 v 11:15
Čas čtení 0:57
Ilona Hobzová

Předpověď počasí: Teploty přes týden porostou k letním hodnotám, deštníky ale neodložíme

Předpověď počasí: Teploty přes týden porostou k letním hodnotám, deštníky ale neodložíme
Zdroj: Rawpixel/volně k užití
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Týdenní výhled vydal Český hydrometeorologický ústav.

Teploty budou v průběhu nového týdne postupně stoupat až k letním hodnotám, doprovodí je ale oblačná obloha, místy s deštěm, přeháňkami nebo bouřkami. Informuje o tom ve svém týdenním výhledu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Teploty vystoupají k třicítce

Zatímco uplynulý víkend byl podle meteorologů teplotně podprůměrný, v následujícím týdnu se můžeme těšit na postupné oteplení. V pondělí bude během dne převážně oblačno, místy zejména na severu déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Teploty se budou pohybovat v rozmezí od patnácti do devatenácti stupňů Celsia. 

Hranici dvaceti stupňů překročí teplota v úterý, kdy se její hodnoty budou pohybovat okolo dvaceti až dvaceti čtyř stupňů. Zatímco ráno bude obloha skoro jasná, během dne se postupně zatáhne a mohou přijít přeháňky, ojediněle i bouřky. Podobné počasí očekávají meteorologové i ve středu.

Doporučeno
Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? 3. května 2024 v 16:55

Ve čtvrtek už se rtuť teploměru dostane až k dvaceti osmi stupňům, v pátek hlásí ČHMÚ i třicet stupňů Celsia. Oba dny ale bude polojasno až oblačno, místy s přeháňkami nebo bouřkami. Sluníčka se zřejmě vůbec nedočkáme o víkendu, kdy má být zataženo a opět hrozí déšť a bouřky. Teploty se ale stále budou pohybovat v letních hodnotách okolo dvaceti osmi stupňů Celsia. 

Domů
Sdílet
Diskuse